furshopping i New York...

Igar var jag och Linda pa sodra manhattan for att kolla in de bohemiska omraderna samt letade efter fynd pa flea markets.
Dagen borjade med att vi mottes upp i SOHO efter ett tags letande efter varandra (eller tja jag satt pa starbucks medans hon letade efter mig) och sen styrde vi stegen igenom SOHO och kollade pa vad de olika gatuforsaljarna hade att erbjuda, efter att ha hittat nagra fynd (som vi inte kopte) sa bestamde vi oss for att ga till min bank sa att jag skulle kunna losa in min lonechek... Lattare sagt an gjort, men efter lite besvar sa loste det sig i alla fall!
Sen tog vi oss vidare till "litle Italy" dar vi lunchade pa ett litet mysigt italenskt cafe.



Linda utanfor lunchstallet.




Varan jakt pa second hand stallen fortsatte sedan igenom East village och NOHO men dar fanns det inte sa mycket att hamta.  Men som tur var stotte vi pa en man som hete Rikard som tipsade oss om var vi kunde hitta riktiga bra palsar (vi hade borjat spanna in pals redan tidigare pa dagen) Sa vi begav oss till 25street pa 5th ave dar vi fann hans morbror och visst hade han palsar! Till riktigt bra priser desutom, sa jag slog till pa en vit palsjacka for 35 dollar :D



Min nyinkopa pals..



Linda i sitt fynd!


I och med att vi anda var sa nara centrala manhattan tog vi oss vidare upp till Macy's for att njuta av deras julskyltning, ta en kik pa Empire state building och en cafe & munk pa donk and donuts.





Det var otroligt mycket folk pa macy's.



Empire...

Sen barde inte benen mera sa jag tog pendeln hem till 81street och tillbringade resten av tiden (medans jag vantade pa familjen) med att ata bagels, mums!

Ikvall ska jag traffa Sofie enligt tradition :)

Saknar er alla, kramar

Hemma i Philly igen!

Efter en mycket snabb resa hem till Pennsylvania sitter jag nu pa mitt rum och har det skont!
Dagen har varit super bra, jag och Lina har sprungit runt i en massa stadsdelar och dagen slutade med att vi bada kopte varsin pals :D Berattar mer imorgon!

Ville bara paminna er om skype imorgon mellan 6-8 eran tid, vore skoj att hinna prata med er som har tid och lust!

Vissa dagar vill man bara.....

Jaha da hade man visst haft lite for mycket flyt i ivet da for sen klockan 3 idag har allt varit "a pain in you know what" .

Det hela borjade efter Connors nap, for det forsta hatar han att bli vackt och for det andr hatar han att ga ivag nagon stans nar han annu inte riktigt ar vaken och for det tredje hatar han perssonen som tvingar honom till dessa saker. Och idag var det jag som stod i skotlaget. Tank att den lille gulliga killen kan bli ett sadant monster och saga sa fruktansvart mycket elaka saker.. Jaa i sanna har lagen far man bara bita ihop och tanka pa att "mina barn ska minnsan inte blir sa har!" Och arligt talat sa ar mina vardbarn lite bortskamda, sa det ar bara att inte ta at sig.

Ex.1:  "I'm not gonna play with you tomorrow" -Connor

          "Thats fine, cause I'm not gonna be their to play with you, I'm going out to have fun with a friend!" -En smatt irriterad Matilda

Ex.2 : " I dont like you Matilda!" -Connor

          "thats to bad, cause I like you.." Matilda som egentligen tanker: Du ar inte sa hogt uppsatt pa min lista just nu heller!


Ja denna eftermidag har inte varit den basta, men formidagen var skoj for da lekte vi i parken och hade det mysigt!
Det ar skumt hur snabbt man glommer bort att det ar The City man ar in och bara hittar en vardag i livet.
Men det ska bli underbart att fa komma hem till Pennsylvania imorgon och fa mitt rum och badrum tillbaks och slippa leva 5 meter ifran familjen HELA tiden!

Men forst ska jag och Linda utforska SOHO och sodra manhattan, kanske blir det aven ett besok pa Chinatown  :D

(gode gud, lat dem inte ta tag i hoten och bomba subwayen imorgon)

Saknar er dar hemma! Kram




Central Park by night

Thanksgiving Pardade on Central Park west!

Om det ar nagon av er som har sett filmen "miraklet i New York" sa har ni kanske en anning om vad Thanksgiving Paraden ar och innebar! Vi snackar orkestrar, enormt stora balonger i former av kanda barnfigurer, kandisar m.m..

Jag tror inte jag kan gora den rattvisa med ord sa har kommer lite av bilderna jag tog ifran Marians Mammas lagenhet pa nionde vaningen:




 
Poliserna i taten.




Macy's ar det som star for hela kalaset :)




Det ar ingen dalig utsikt Nana har!








Hanna Montanna



Kermit the frog




Och sist kom Jultomten saklart!

Har en massa mer bilder, men uppladningen ar sa seg nar man snyltar pa andras tradlosa natverk. Sa det far bli en annan gang!

Nu i kvall har vi haft Thanksgiving midag och atit extrem mycket mat! men trevligt var det ( skulle vart lite battre om bara ryggen kunde bli bra snart!)

Imorgon ska jag vara med barnen i parken pa formidagen och sen ar jag nog ledig hela kvallen :D



Bye bye

Shopping och Central park!

Efter en frukost bestaende av bagels med familjen begav jag mig vid 10 tiden ner till Central Park for att strosa omkring och ta mig bort till Fifth ave dar jag gick ca 40 block downtown for att komma till Kopingstallet.
Det ar inte forsta gangen jag passerar alla Gucci, Prada m.m stallen men anda hapnas man over att man faktiskt ar dar!
I alla fall sa sprang jag in i lite affarer och kopte nya skor m.m..  Passade aven pa att kolla in lite sevardigheter pa vagen :) Sen tog jag mig upp via Central Park ave for att atervanda till familjen lagenhet som ligger precis pa sidan av Central Park.
Har har jag nu lunchat lite med mer bagels, vill ju inte spendera alla mina pengar pa mat!



Vadret ar kanske inte det basta men riktigt mysigt anda!



Nagon som har sett "ensam hemma" detta ar i alla fall det hotellet som Kevin bode pa :)



Fifth ave



Julstamming!



Kollade pa en stund nar de fixade iordning julgranen pa Rockefeller center.



Pa vagen hem pa andra sidan parken.




En ganska trott Matilda efter att alla miles men gud sa underbart New York ar!



Fler bilder kommer imorgon! ha det nu sa gott alla :) Kramar



Grattis Pappa!

Jag hinner tyvarr inte ring hem till Sverige idag eftersom att jag jobbar hela dagen och sen ska vi aka direkt till New York, sa jag far saga grattis har istallet!






Grattis sa jatte mycket och hoppas du har en trevlig fodelsedag! :)


Kram


"It's driving me crazy!"

Pga av min barbara datorn och dess oformaga att ansluta sig till deras extrem komplicerade wireless sa haller min vardpappa pa att ga in i vagen.. Opps!

Och efter en och en halv timma stirande kan jag saga att det borjar tara pa mig med!

Imorgon ska vi till New York och det ska tydligen finnas mojligheter att ga in pa deras grannars tradlosa da sa jag skriver mer imorgon! Pallar inte sitta har langre..

Hoppas allt ar bra med er! Tanker mycket pa er nu sa har i thanksgivingtider :)


Finaly :Cheesecake factory!

Sondagar ar helt underbar!
For det forsta ar jag helledig och kan gora vad jag vill och for det andra sa brukar jag sla en pling hem da =)
Sen ar det gevetivs kanslan av att man har overlevt annu en vecka i USA!

Idag har jag kollat runt efter gym, pratat med min familj i Sverige, gatt en kort promenad med Sofie, kollat pa mina vardbarns pianokonsert, tankat bilen, atit pa Cheesecake factory och inhandlat ett par nya stovlar!  

Och eftersom jag har lovat mer bilder sa kommer jag ladda upp lite ifran dagen, trots att jag iannu nte har tillgang till tradlost pa min laptop annu..




Sjukt mycket mat far man! Detta ar nagon Tacosratt, valdigt god :)



Sofie :)




Tur maten var god for planboken protesterade kan jag saga ;)



Och gevetvis min absoluta favorit: Cheesecake med glaserade jordgubbar!



Sofie med sin enorma Morotskaka! Tycker hon ser lite forvanad ut sjalv :P




Passade pa att ta ut lite kontanter pa vagen hem och har i USA stiger vi minsan inte ur bilen for att ta ut pengar!

Nu i veckan ar det Thanksgiving sa planen ar att aka med familjen till New York pa tisdag och vara dar resten av veckan men jag ska forsoka blogga innan dess! 

Ta hand om er. Kram 


Accward..

Anteligen hemma pa hotellet igen, pust!
Vilken lang dag det har varit men alla dagar har ett slut och denna ar inget undantag. Det mesta har gatt bra trots att det fanns tillfallen da jag bara ville ....... Connor men jag holl mig ifran det. Maten var i alla fall god och jag traffade en annan au piar ifran danmark som var dar med en familj, vilken lyfte upp kvallen nagot avsevart!

Dags att sova, 7 timmar bilande imorgon.. Men hu sa skont det ska bli att komma tillbaka till Pennsylvania :)






New Hampshire torsdagen den 20 november.

Nu sitter jag pa min hotellsang med min nya laptop i knat uppe i norra USA i en liten stad som heter Keene.
Och dagen har faktiskt varit bra!
Vid nio lamnade vi pennsylvania for att resa 7 timmar nordost, resan gick igenom > New Jersy, New York, Conneticut och sa till sist var vi framme i New Hamsire och har ar det kallt kan jag lova!

Ikvall har jag, Rob och barnen varit ute och ata pa en resturang medans Marian var tvungen att aka till nagon minnesstund som holls for hennes pappa pa rehabliteringscentret som han bode pa.
Och nu efter lite stimm med tandborstning och hoppande i sangarna sa ar nu barnen och kollar pa film i Robs och Marians och Connors rum :) (jag, Emily och Alex har ett rum tillsammans!

Staden har ar jatte mysig och ganska liten med det gillar jag! oturligt nog hinner jag nog inte utforska den sa mycket eftersom att jag ska sitta barnvakt at lillkillen imorgon och sen ska vi ga pa festen efter begravningscermonin, vad ska jag gora dar? Men men nagra timmar bland okant folk ska jag nog klara av.



Connor som busar i fonstret.



Ibland ar dom allt gulliga!



Vi passade pa att prova min webcam pa nya datorn med..



Funnyfaces!



Det ar helt underbart att ha sin egna dator nu! och ett internet som fungerar har pa hotellet!

Om jag hinner och har tid sa tankte jag skype imorgon men det blir nog pa natten eran tid sa for er som ar vakna ga garna in da =)!

Ha det fint! kram

Sorg, fet och kyla..

Imorgon ar det dags att satta sig i en bil i 7 timmar med 3 ungar for att aka till en begravning med en massa manniskor som jag absolut inte kanner, gissa hur kul det kanns?

Ja menar, det ar klart man vill se lite av USA men detta ar nog inte det basta sattet och det kanns helskumt att jag aldrig ens har traffat den avlivna och sa ska man da vara ibland alla ledsna manniskor.

Det ar bara att bita i det sura applet och folja med, sa lange jag haller fokus pa jobbet sa ska det nog ga bra!

Lite roligare nyheter ar att jag nu har kopt en laptop! =) Sa efter helgen kommer jag forhoppningsvis kunna blogga ifran den istallet! Vilket innebar mera bilder.

Och sa blir det gevetvis dags for skype! Sa for er som har skyp och ar intresserade av att ha en liten pratstund med alla erans egna Matilda Melander, leta upp mig dar!
Tror att det gar att soka pa mitt namn och sa bara lagger man till som kontakt.

For ovrigt ar det extremt kallt har och Connor ar forkyld som bara den sa det ar gnalligt och lite sa segt just nu, tur jag har min "ben and jerrys" i frysen, ett bar rosa tafflor, 300 tv kanaler och en ny dator!

Simma lungt!

USA

5 tidiga tecken pa att du kor som en amerikan:

* Man slanger sig pa gasen nar trafikljuset slar om till oranget.

* Man kor som en angel med polisen bakom sig men sa fort de viker av okar du din hastighet med minst 10km/h.

*Man cirkulerar heldre runt pa parkeringen i minst 5 minuter for att hitta en parkering som inte ar langre an 20 meter bort an att snabbt parkera och springa in i affaren!

* Man slanger sig mellan filerna pa den 4filiga motorvagen som om man aldrig har gjort nagot annat.

* Man gasar upp i maxhastigheten pa 10 meter aven om man vet att man ska stanna 40 meter langre fram i ett trafikljus.



Birthdayparty!!

Vilken kvall!!

Imorgon fyller Connor 4 ar och det firade vi med brak och buller idag! Det blev ett typiskt amerikanskt firande med extremt STORA paket och mycket hogljuda rop, men kul hade vi!

istallet for att skriva lager jag ut lite av bilderna som togs av : Mig, Emily och Connor, hope you like them!




Jag och min hostmum! Det blev middag forst med lax och bakad potatis..



Alex ar grym pa gymnastik och star garna pa handerna i flera minuter,,, om detta ar innan tartan sa kan ni ju tanka er hur det blev sen ;-)



Med en sjungande tartfat barde Marian in chokladtartan!



"Lite" presenter blev det! gissa om vi har att gora i veckan.



Min present =) blev ganska omtyckt!



Han fick bland annat en pil och bage+tavla, En basketkorg, radiostyrd bil, byggleksaker, en "dator" m.m.m.m..



Haha, crazyfaces!



Min mellan tjej Emily som gor "bunnyears"



Var nog inte bara ungarna som blev sockerhoga pa tartan!



Connor is taking the dinosaur for a testdrive..

Denna dagen har verkligen vart intensiv och resten av veckan ser ut att bli sa med.
Mycket jobb och en hel del att fixa i huset.
Imorgon blir det nog lunch med Sofie :) Och pa onsdag far det bli bio eller nagot.
Tyvarr sa blir jag nog tvungen att aka med upp till New Hampsire, har enegtligen inget imot att traffa deras slakt men det finns battre satt an pa en begravning att traffa dom pa, men nagon maste ta hand om lillkillen sa det ar nog bara att aka med!
Annars blir jag sjukt mycket ledig denna veckan!


Hoppas allt ar bra med er dar hemma i sverige och tack for komentarerna!

Have a good one!

...

Ja juste!!  Sorry sara!

GRATTIS sa jatte mycket i efterskott! hoppas du hade en underbar dag! :)


The best applepaj in the world..

Tack Ewa! hoppas ni far en trevlig helg! :)

Idag ar det lordag och i och med att det regnade i morse sa blev det ingen fotboll, men det var val allt for val det, inget skoj att sta i regnet och heja pa!
Men jag kom ner till koket precis i ratt tid for min vardpappa hade gjort grot till frukost! MUMS! och sen hjalpe jag till med att stada upp efter som tack..
Barnen ovar mest pa pianot idag for de har nagon stor konsert nasta helg och Marian ar fortfarande i New Hampsire. Hennes pappa blir bara samre och de tror att de bara drojer nagra dagar nu ....

Men i alla falll! Igar var jag ute och at pa Chilis med tva andra svenska tjejer och sen gick vi (eller tja akte bil forstas) vidare till Starbucks for en varm choklad :)

Och idag blir det mest lungt for min del, jag har passat pa att stada lite pa rummet och sen tankte jag laga nagt gott till lunch i och med att jag har huset och koket for mig sjalv om nagra timmar!

Har kommer lite bilder ifran min forsta tid i USA! Battre sent an aldrig...


 
En av valkommspresenterna: en Basboll-shirt och en hockey-keps..


En almenacka, ganska ny telefon, nyckelsmycke med mitt namn och lite diverse brev, bl.a. ifran en av deras tidigare au pair som var och halsade pa precis innan jag kom!



Hittade en presentkorg i mitt badrum med :)



Mitt rum.



Min sang m.m..

Har fler bilder med dom far vi ta imorgon..

Ha det gott!

Weekend..

Klockan ar 10.30am och det ar fredag, egenteligen borjar jag inte jobba forens klockan 1 men jag gick anda upp vid 8 for att fixa iordning i koket och badda barnens sangar..
Det ar sa har att Marians pappa ar valdigt dalig och det blev bestamt igarkvall att hon var tvungen att bege sig 7 timmar upp till New Hampsire for att vara nara om nagot skulle handa honom denna helgen. Det ar en ganska jobbig situiation, men en Marian som ar stressad over bernen, sin pappa, det kommande fodelsedagskalasset och allt annat som ska fixas, sa jag gor mitt allra basta for att hjalpa till med vardagssysslorna.. Tror det gynnar bade mig och familjen!

I helgen ar jag nastan helledig, med undantag ifran att jag ska skjutsa Emily till hennes fotbollsmatch imorgon formidag, Men sant ar ju bara kul!

Igar var jag pa koren med flickorna, helt underbart! Om ni aldrig har hort en kor med 20 barn sjunga, ak till kyrkan och gor det!!

Annars sa rullar allting pa bra har i Philly och jag har annu inte haft nagon hemlangtan alls (peppar peppar ta i tra) och se sa fort den forsta veckan gick =)

Nu ska jag baka en kladdkaka eller en appelpaj, nagot for att muntra upp barnen nar det kommer hem ifran skolan!

Ha det bast! kramar


Onsdag!

Jag har for forsta gangen pa ett dygn en lugn stund for mig sjalv, och OM det var valbehovligt!
Min dag idag ser ur ungefar sa har:


06.15. Alarmet pa den amerikanska mobil ringer. Matilda vaknar men bestammer sig for att hon tar duschen senare idag och sover en kvart till.
06.50. Matilda gar forbi barnens rum for att ta bestallningar pa vilken frukost de vill ha, alla tar samma Cheerios (mina favoriter).
07.10. Matilda gar upp och forsoker fa barnen att skynda sig lite samt bar ner Emilys ryggsack.
07.15. Barnen anlander till matrummet och borjar efter lite tjafs ata sin frukost.
07.16. Matilda blir ombed att ha i bananbitar i barnens skalar.
07.25 Emily, Alex och Matilda tar pa sig sina skor och beger sig imot Matildas grymma 850.
07.38. Kor de upp pa bussparkeringen, Matilda far en kram ifran vardera barn och vinkar ajo!
07.50. Connor och Matilda sprayar pa flackar och kor igang den sista maskinen tvatt for veckan och satter sig framfor datorn for att spela lite spel.
08.30. Borstas conners tander och har och Connor goes pee pee.
08.49. VAR AR CONNORS LEKSAKS TELEFON? Matilda overtygar honom att hon hittar den tills det ar dags att aka hem ifran skolan igen.
08.52 (tva minuter sen) Beger de sig till Connors skola.
09.15. Matilda viker tvatt och forsoker sa gott hon kan med att lagga den ratt i barnens garderober.
10.00 LEDIG!!
Och det blir antagligen en lunch snart :)

01.00pm. Aka till ACME och kopa adapter.
01.30pm. hamta Connor ifran skolan och ge honom ett snack!
01.45pm. forsoka fa honom att sova lite.
02.50pm. Leka utomhus.
04.15pm. Fixa ett sback till Alex och fa henna att frivillgt ducsha.
06.00pm. Marian kommer hem med Emily, en order for pizza rings in till Pizzerian!
06.30pm. DINNER =)
08.00pm. Linda kommer antagligen och hamtar mig.
08.30pm--> Karaoke med andra au pairer i Bryn-Marr, eller vad det nu heter!

Ja det ar mycket nu! Men det ar kul att vara syselsatt. Och om inte annars sa ar det ju helg om tva dagar och da ar jag helledig!! King Of Prussia here I come..

Dags att rota igeom kotet efter nagot atbart! Ha det gott och tack for visat intresse =)


1a dagen pa jobbet!

Jaha da var forsta dagen over da! Det har varit en valdigt intensiv dag med mycket nytt att lara och jag tror att summan timmar blev 11 eller nagot!

Vi har fixat ett bankkonto, handlat mat samt fixat ett kort pa mataffaren, tvattat alla lakan, sorterat tvatt infor morgondagen, skjutsa alla barnen till skolan, hamtat dem ifran skolan och skjutsat dem till aktiviteter, hamtat deras staderska  m.m helt galet men som tur har vi ju varit tva perssoner idag!

Imorgon ska jag skjutsa flickorna till bussen fors forsta gangen all by my self och sen ska jag och Connor backa Chocolate chip muffins! MUMS :)
Efter det blir det en hel del tvatt och sen ska jag ovningskora till lite stallen, for pa eftermidagen ska jag skjutsa flickorna till deras piano lektion. Skulle egentligen hangt med pa en promenad med tva andra svenska tjejer men det blev helt enkelt inte tid for det, men forhoppingsvis hinner jag komma har ifran lite pa onsdag! Maste fa lite egen tid snart kanner jag!

Hoppas allt ar bra med er och grattis Kalmar FF, det gjorde ni bra!! =)

Fars dag!

Forst av allt GRAtTIS pa farsdag pappa! hoppas du har haft en bra dag och att johanna har gett dig nagot fint! :)


Ikavll har jag vartit pa mitt forsta LCC mote eller Culturalcare mote.
Efter att ha kort vilse efter ett besok pa narmaste mall (det gick bra!) sa blev jag upphamtad av tva andra au pairer och thank good god for that! Vi hade nagon salgs culturkvall och vardfamiljerna fick ga omkring och lara sig om de olika landerna och prova mat, sa svenskarna bjod pa kottbullar, pepparkakor, appelpaj, knackebrod med kalles kabviar m.m. Blev riktigt trevligt faktiskt! och sa traffade jag en av kineserna ifran mitt skolvecka i New York :)

Imorgon borjar min forsta jobbdag, hoppas det gar bra! Och sa blir det mer korning med bilen sa klart!

Dags att sova, borjar jobba klockan 7 imorgon!!

Sov sa gott! kram

Sunday the 9

Idag har jag vart i kyrkan med Marian och barnen! Inte riktigt vad jag ar van vid men det var helt okej. Prasterna skamtade en del och det predikades en hel del om valresultatet, intressant!

Jag tror det ar lunch snart och sen ska jag och Rob ut och kora lite mer. Ikvall har de nagon slags aktivitet for Au Pairer och Familjer, men vi ska nog inte pa den. Mojligtvis om jag aker dit sjalv for att traffa lite andra Au Pairer, far se!

Tack for alla uppmuntrande och vanliga komentarer! Det betyder jatte mycket.

Nu ar det nog dags for mig att erbjuda mig att hjapla till med maten, men skriver nog mer ikvall!

Dinner at chili!

Fosrt av allt sa ar det klart att jag tanker pa mina systrar med!  sorry for att jag glomde skriva det.. Och lycka till med det eventuella nya jobbet!

Vi kom precis hem ifran varan midag pa en resturang i Devon, tror stallet hete chili och maten var super god! Jag at nagon slags fajita med kyklig. Efter det akte vi och kopte glas, riktigt mysigt och kul att uppleva pa amerikanskt vis :)


Jag har lyckats fa upp bilderna ifran New York pa Marians dator sa har kommer dom!



Jag och christin was very excited!

 Ett av de forsta stoppen var Rockefeller center ( ni vet dar den stora julgranen star vid jul!)

 Ground Zero, och dar var pabyggnaderna i ful fart, ett av de 7 byggnaderna som foll stod redan pa plats igen!



Karolina, jag och Christin pa Time square!

 Madison square garden, blir forhoppningsvis ett match dar under mitt ar har.

 
The brooklyn bridge



Frihetsgudinnan ifran farjan till state island..



New Yorks skyline

 Midag pa Hard Rock Cafe, helt underbart!

 Dagen avslutades med en "hot chocolate" ifran Star bucks!

En helt fantastisk dag and guess what? jag ska dit nasta helg igen! =)

Ta hand om er dar hemma! Kramar

Framme hos familjen..

Nu sitter jag och skriver blogg ifran mitt nya hus i Philadelphia, mycket spannande!

Jag fick ett varmt valkommnande av en busig 4 aring med ett valkomen Matilda planka, och min hostmum var forst pa plats.
Val har hemma hade de kop en basbolltroja och en keps till mig (Phillys basbolls lag sa klart! de vann serien forra aret och vi ska ga pa en match tillsammans snart!) De hade rustat upp rummet med nya prydnadssaker och en ny mobil :) Inne pa mitt privata badrum fanns det en korg med en massa duschgrejer m.m! super gulligt av dom!

De ar valdigt snalla och jag har haft en bra men intensiv dag har, mycket lek med barnen som var overlyckliga over deras nya Au Pair, "you are the best au pair ever" Connor 4 ar, lite tidigt sagt men valdigt sott!
Jag ar saker pa att jag kommer trivas bra har, men det ar valdigt mycket att lara sig och att satta sig in i sa det forsta dagarna kan nog bli tuffa, men det ar bara att harda ut!

Jag tanker pa er dar hemma, mamma och pappa, mormor och morfar och farmor och farfar.. samt mina underbara vanner! skot om er och hor av er, jag behover allt stod jag kan fa!

Kramar

Best night ever!

Idag har vi haft varan stora NY trip och oj sa kul det har vart!
Vi har sett frihetsgudinnan, ground zero, time square, akt farja, besokt en massa stadsdelar pa manhattan, sett broklyn bridge och atit pa Hard Rock cafe m.m och m.m, helt underbart!!

Jag ska absolut skriva mer om detta men jag ar fruktansvart trott nu och jag maste packa mina saker tills avresan till Philly imorgon, DAGS att traffa familjen!?
Sa det far bli en annan gang och alla fina bilder kommer gevetvis laggas upp har da :)

take care!

On Long Island.

Det har hant sa mycket de senaste dagarna att det ar svart att veta vart man ska borja!!

Men flygresan gick fint, vi fick dock ingen mat sa pizzan pa skolan var minst sagt valkommen nar vi val var framme i New York. Nu har jag alltsa varit har i 2 dagar och livet ar great!
Vi gar i skolan hela dagarna fram tills klockan 6 men sen har vi erxtra aktiviteter pa kvallarna som bvi maste vara med pa sa vi ar inte tillbaks i vara rum forens klockan 8, vilken var ganska trottsamt igar.
An sa lange har vi pluggat sakerhet, Au Pairen som forebild och barn och deras sjukdomar. Det mesta ar riktigt skoj men det ar mycket info pa nagra timmar sa man blir ganska trott.

Nu har vi precis vart och atit lunch och for forsta gangen var det nagot som gick att ata! All mat ar extremt onyttig och vi far efterratt efter allt, vilket far mig att undra hur det overhuvudtaget kan finnas smala amerikaner!?

I eftermidag ska vi lara oss mer om olika stadier i ett barns liv och sen har vi ett sakerhetsmote ikvall.

Vadret har ar varmt och gott och jacka ar inte ett maste, vi solade tom lite igra =)

Vi ar en liten grupp Au Pairer denna veckan, endast 77 st varav 4 st ar killar. Det ar tjejer ifran hela varlden tex: Kina, tahiland, Sydafrika, Finland, Brasilien, Australien, Norge, Ryssland och aldra flest ifran Tysklan (23st) Och sen ar det vi 8 styckna svenskar!

Jag har haft lite kontakt med familjen och I just cant wait to meet them!!

Hoppas allt ar bra med er!!

Kram Matilda


Nu börjar det kännas..

Efter två tårfyllda avsked idag så börjar det kännas verkligt att jag snart inte kommer finnas här längre och jag ser inte fram emot morgondagens sista avsked heller... Nej nu vill jag bara komma iväg och känna glädjen istället för sorgen över vad man lämnar!

Snälla, be till gud att mitt plan inte störtar, för som vanligt är jag helt övertygad om det ( att det aldrig släpper!?)

Min sista kväll kommer tillbringas framför en film med en stor burk pepparkakor och ett glas mjölk!

Jag tänker på er och hoppas att ni har det bra här hemma.

Kram Matilda


25 timmar och 20 minuter kvar..

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, det finns så mycket som jag skulle kunna säga men samtidigt känns det som om jag redan har sagt allt.
Imorgon åker jag och om allt går som det ska och det SKA det göra denna gången så kommer jag inte hem förens den 2 december 2009. Jag har sett fram emot det här under en lång tid men nu när det väl är dags så känns det bara overkligt..
Men man får ta det ett steg i taget så just nu fokuserar jag på flygresan och första veckan i New York.

Det finns inte mycket kvar att packa nu, men kontrollfreak som jag är måste jag dubbelkolla hela packningen en gång för att se att allt är med!

Imorgon klockan 13.20 sitter jag på planet till Island, håll tummarna för mig!


Tack för igår tjejer, hade en underbar kväll och jag kommer sakna er så mycket!!


RSS 2.0