Freedom!

Godmorgon godmorgon!

Det ar lordag och jag har en hel dag att fylla med precis vad jag vill :) freedom!
Igar var vi pa Megans 25ar party. Det var jatte skoj! otroligt utgaende manniskor som mer an garna valkomnade utlanningarna. Mycket tarta och prat blev det, samt en hel del trevliga kontakter!




Tanner, jag, Linda, Jamie, Bryce och Brian


Nu ska jag ner och branna lite kalorier i kallaren och sen vid lunchtid maste jag signa ett papper hos min LCC . Sen ska jag traffa Hayley och ta en premonad i Valley forge och sen ska jag kanske till Megan och ata glass pa hennes jobb.
Ikvall funderar vi pa bowling eller bio, Linda ville se nagon ny film sa det hade ju vart trevligt :)

Ha det gott!

Medelande

Till min kära kusin Hilda samt alla er andra som vill veta!

NYC star for New York City. Anledningen att jag inte skriver New York ar att det finns en state  (ett av landskapen alltsa)som heter New York, sa for att inte forvaxla staten med staden sa sager de flesta har NYC eller New York City :)




Puss och kram Matilda





Torsdag 29 Jan

Barnen fick sin efterlangtade snowday igar, vilket innebar att jag fick jobba hela dagen.. Men tror det eller ej, det var faktist kul att ha dem hemma. Vi akte pulka, lekte i snon, kollade pa film och drack varm choklad, at lunch, spelade spel, bakade muffins (ifran kakboken jag fick ifran Farmor och Farfar) och lekte ett jatte skoj rollspel.
Men det basta av allt ar att min arbetstid imorgon kortas ner och helgen blir annu langre :D

Idag har vi lamnat in min bil pa service, och de ringde nyss och sa att bromsarna behovde bytas ut... 1000 dollar ska dom betala for det!? altsa 8000 svenska kronor, sa mycket pengar far man val en hyffsad 850 for i Sverige eller?
Men men det ar inte min magknip for jag betalar inte ett enda ore!
Efter det tranade jag och nu ska jag snart borja jobba igen.. dock blir det inte sa hart idag i och med att jag inte har nagon bil sa Marian blir hemma mest hela tiden.

Imorgon ska vi pa ett Birthdayparty pa Universitetet, en av mina nyfunna amerikanska vanner fyller 25, ska bli kalas kul! Och det ska tydligen komma en massa sa bast att passa pa att skaffa sig lite amerikanska kontaker.

Mer an sa har jag inte planerat for helgen, utan tiden far utvisa vad som erbjuds.
Dags att ta en Powernap innan jobbet borjar!

Ha det gott! kram

Och sa var vi pa banan igen da!

Efter ett langt samtal igar sa kanns det nu mycket battre med allt, jag fick min ursakt och vi pratade igenom alla oklarigheter. Det ar sana samtal som for en narmare en annan manniska.

Idag har jag jobbat sen klockan halv 3 tills 10 pm. Barnen gick och la sig med pyjamasarna ut och in och bak och fram, de spolade ner isbitar i toaletten och de satte upp lappar med orden blister pa fonsterna och de dansade kyklingdansen--> for mycket godis? haha nejda, dom gor det for att dom hoppas pa att fa en "snowday" imorgon, de slipper namligen skolan nar det snoar for mycket, i och med att bussarna inte kan kora da. Crazy amerikans!

# 3 dagar kvar till helledig helg!



Imorgon ska jag luncha med hailey, for vi ska planera vart vi ska aka pa springbreak! Kanske blir det till hennes lilla hemort.. Los Angeles! hoppas hoppas hoppas...

NYC 23-25 jan.

Jag verkar ha skramt en del med mitt inlagg igar, det ar ingen fara! jag ar okej. Det blev bara ett stort missforstand med min vardmamma och sa hade hon forvantningar som inte passade sig om man sager sa., Jag ar endas tillaten att jobba 45 timmar varje vecka .. sa nar vi var uppe pa den 49 sa var jag bara tvungen att satta ner min fot.

Liten sumering ifran helgen i New York!

Vi kom dit sen fredag och jag akte ner downtown for att mota upp linda, kvallen blev inte riktigt som planerat men vi hade det trevligt and :)

Pa lordagen tog jag ungarna pa American Museum of Natural History. Riktigt skoj, vi kollade pa dinosaurier, utstallningar om Afrikaner och Mexikaner m.m.  och sa fanns det ett barnrum dar de fick leka omrking ett tag. "skont. tyckte Matilda!"





Lunch pa Arties efter :)

Lordagskvallen tillbringades sedan med Linda, Jamie och Charlotta. Vi var ute en svang pa Meatpacking och sen sa sov jag kvar gratis pa deras hostel. gutt! =)



Jag och Jamie


Nu ska jag ta mig ett snack med min vardmamma ( suck ,att det skulle vara ikvall, hade tankt aka till uneversitetet med Hailey och nagra andra amrikaner) men stamningen maste helt klart bli battre har omrking sa vad gor man inte!

Ha det fint!


back in Devon

Jag ar hemma igen och helgen har varit ganska blandad kan jag saga... Min vardfamilj star inte hogt pa min lista i alla fall och jag hoppas inerligt att Marian vaxer upp och ber om ursakt inom en snar framtid.
Annars var helgen skoj i och men att Linda, Jamie och Charlotta var dar uppe :)


Ska skriva mer snart.. en jag ar trott och ledsen just. Livet kan inte alltid vara pa topp!

Hoppas eran helg har varit bra :)

Kram

Freeeedag :)

Haha halsa tillbaks och bifoga mig en bild :P!\ Jag saknar er dar hemma med, aven om det kanske inte verkar sa. Att jag inte hor av mig sa mycket hem beror pa att det nog skulle bli svarare da.. men en gang i veckan ringer jag i alla fall!  Hoppas allt ar bra med dig! sjalvklart kommer du och halsar pa i sommar! jag har fatt datumen for min ledighet i sommar och dom ar: 10-23 augusti, sa kolla sa att du far ledigt fran jobb da! :) (Mika kanske aker hit samtidigt som dig) Ha det bast! alskar dig med.

Kul att ni har lite sno i sverige med! men helst sa vill jag att varan ska forsvinna nu sa att det kan bli var :) Jag har lart mig att uppskatta sveriges kuster mer nu, inte sa mycket sno och oftast inte sa varst kallt. Och gud vad jag saknar havet! gor mig en tjans dar hemma och ta en langpromenad vi havet och bara njut av friheten!

Klockan ar 09;39 och jag har precis gatt upp, forsta dagen denna veckan som jag har en lang sovmorgon och det behovdes verkligen. Vi har forkyllning pa g har hemma sa alla gar runt och ar lite krasliga.
Ikvall vid 8 aker vi aterigen upp till NYC och direkt nar jag kommer upp ska jag slanga mig ivag pa t-banan ner till en fodelsedagsfest i downtown.
Imorgon blir det jobb mellan 12 och 6 och sen ska jag mota upp Linda och Jamie ( eventuelt nagon mer) Och sa blir det midag och dans, jatte skoj! Hoppas bara det ar lite varmare an sist!

Nu ar det dags for frukost, trana, banken, skoaffaren, packa och sen borjar jag jobba vid 5 ikvall.

Ta hand om er! saknar er jatte mycket och ar glad att ni laser bloggen :)
 Jag bor dar det ar en stor svart prick.

En dag kvar..

Klockan ar 22.56 och Linda tog precis sitt pick och pack och akte hem igen. Vi har tillbringat kvallen med  TE och och lite SATC avsnitt for att ladda infor New York i helgen ( eller tja for att vara arlig sa kollar vi pa dem varje vecka, men anda! )
Idag har jag jobbat ca 10 timmar och morgondagen ser ut att bli likadan, skjut mig?

Den goda nyheten ar att i och med att jag ska jobba en del pa lordag sa har Marian inga arbetstimmar att ta ut pa fredag sa da ar jag nast intill helledig, halleluja :D

dags att krypa i sang sa att jag at nagotlunda pigg imorgon!


Ha det finast :)


( jag ber om ursakt redan nu for mina daliga uttryck samt stavningen)

Vinterland

Snon bara vrakte ner igar sa nu har vi 3".. Kul... Haha nej da, det ser ju helt klart trevligare ut med sno overallt och varlden blir lite ljusare sa har under den morka arstiden. For er som inte tror att vi kan ha sno har, sa sprang jag ut nu pa morgonen och tog bilder runt huset:


Huset ifran backsidan.



Och huset ifran framsidan.

Dock forsvaras korningen avsevart maste jag tillaga, tur man har latjat omkring med bilar i snon i sverige for det kommer verkligen till nytta nu. Korde Emily till Tenisen igar och i varanda trafikljus sa slog det i bromsen for att de inte skulle lasa sig ( vad det nu heter?) och jag sag minst 5 bilar som hade kort fast i snon eller som lag i diket.
Som jag och Linda konstaterade igar ( Linda var en av dem som korde fast :P ) amrikanarna ar for lata och snala for att byta till vinterdack. Skylla pa att de inte har sa mycket vinter funkar inte for den ser precis likadan ut som i Sverige, lite kortare dock men anda! Crazy Americans!!

Take care!

Ny vecka

Det ar mandag, vi har 10 cm sno ute, det ar tvattdag, barnen ar lediga ifran skolan och jag jobbar 9 timmar... suck.


A new week is upon us.


18 januari

Ahh, dessa telefonundersokningar assa! men jag ar for snall for att bara lagga pa luren :p sa jag far skylla mig sjalv..  Det ringde precis en som ville veta en massa om hasla for det gjorde en undersokning om folk och halsa i Pennsylvania.

Det ar sondag och efter att ha stadat mitt rum i 2 timmar, duschat och atit lunch sa sitter jag nu i min harligt rena rum och vantar pa att Jamie ska komma forbi. Vi ska fixa med vara Ipods och kolla pa kurser pa intenet.



Fick lite hjalp av Connor: "Matilda can I play with you?"  "Nopp I'm cleaning my room, but you can help me!" Yeeey! I'll do the floors!!" Vem var jag att tacka nej till det ;)

Igar hade vi party pa ICE lane for Emily. Det var jatte skoj! jag akte runt bland ungarna och plockade upp de som lag pa isen och sa larde jag upp tva tvillingar hur man aker for att inte ramla.. deras mamma som satt pa sidan av rinker var helt overlycklig efter och tackade som hemskt mycket, hehe.

Ohh vanta Connor ligger i sin sang och ropar...
Han ska han en nap nu men kan inte somna sa efter att han bad mig ga ner och saga till Marian sa sprang jag nu lite snabbt ner.. "Connor can't go to sleep and whants you to come up.." Okay, I'll shoot him."
Praktexempel pa en mamma som have had enough, haha.

I alla fall Emilys party var det.. Efter skridskorakningen blev det pizza och cake :)



Emily



Nalle puh tartan.

Ikvall ska vi ut och ata och sen antagligen till Jamie for att slappa i hennes kallare..
Nasta helg ar det dags for New York igen!! Vi ar taggade till max och sa fick jag precis veta att vi ar bjudna pa ett fodelsedagsparty pa lordagen med, sa det blir nice!

Ha det bast! kram


Uppdatering..

10 timmars jobb ar anteligen over ! det har minst sagt varit en lang dag, men jag har inte direkt behovt jobba stenhart hela tiden, snikte in lite traning imorse medans jag tvattade lakan. =)
Ikvall ska jag ut och dinnera med Linda pa Cosi och sen ska vi hem till Jamie for att se vad nasta steg ar.
Jag jobbar hela dagen imorgon i och med att Emily har sitt fodelsedagskalas pa formidagen och sen ska paronen ut och ata pa kvallen, men det kanns anda gott med helg! Och desutom far jag ju aka skridskor och ata tarta imorgon pa arbetstid, sa det blir fint!

For ovrigt sa gar det ratt sa fint nu, tiden gar fort och det ar tacksamt for jag pallar inte denna kylan mycket langre till. Imorse var det -12 C, helt sinnes!~ Men loftet om var i mars far mig att tanka framat.

Ja juste det, min budget har sett otroligt bra ut i 2 veckor nu, har knappt rort mina loner... Men sa gick det utfor igar igen.. :/ Linda foreslog TJ-max och jag ar valdigt svag for den affaren, sa dar gick halva forra lonen. Men det har med att fa lon varje fredag ar fint for nu har jag 205 farska dollar att fylla pa kontot med :) Maste spara till semestern!

Hoppas det star fint till med er dar hemma!

Snart helg igen..

Haha ja da det gor jag sara;) Det tycker jag later som en kanonbra ide! jag vet en familj som vill ha en au pair i narheten!! Kom igen!


Mina 2 forsta jobbtimmar ar avklarade.. Nar klockan ringer 20 i 7 sa kanns det som varldens jobbigaste grej att ga upp och fa ivag barnen, men nu sa har efter sa undrar man hur 2 timmar kan ga sa fort! Och varje morgon tanker jag att jag ska ga och lagga mig nar jag kommer hem igen, men sen vaknar man till antar jag!
Nu ska jag springa ner i kallaren och trana i 40 minuter ( bast att passa pa medans Rob inte ar hemma) For att vara doktor tycker jag att han ar ledig valdigt mycket! men men..

Maste fa tag pa Linda med, vi ska skriva en lista pa vad vi vill hinna med under aret har! Nagra forslag?

Ha det gott!

Kram



Connors skola .. (Idag lekte vi racecar safari pa vagen dit :P )

Tisdag

Idag vaknade jag med en ond hals och huvudverk, ajaj.. Men det blir nog bättre fram imot dagen.

Igar mote Linda och jag upp med Amanda, Frida och Sofie for att ta farväl av Sofie som kommer sitta på ett plan till Sverige om 2 timmar, känns jatte skumt att nagon ska åka hem, for det känns som om man ska stanna här for alltid.. men lite avis blir man på ett sätt andå, tänk va skont att få träffa alla igen om sa bara for en dag. Men känner jag mig själv  rätt skulle jag bli uttrakad efter en dag i alla fall.. Nej hem ska jag inte--> full fart imot sommar och vår i New York är det som gäller :)

Idag borjar jag jobba vid 12 och håller på tills 7 ikvall, sa det blir nog bra. Marian ska upp till NYC for att träffa en kille som ska renovera deras lägenhet. Så lite extra jobb for mig blir det, men det ska nog ga fint!

usch det blir inga intressanta blogginlagg nu for tiden, men vi har faktiskt en grå vardag här borta med! :P


Take care.


Tack!

Fick paket ifran Sverige igar med, tva bocker ifran farmor och farfar :) tack sa jatte mycket for dem!



Idag har jag och Jamie hangt i hennes kallare hela dagen med en massa onyttigheter (sa lange holl det nyarsloftet). Imorgon gar jag in pa min 11 vecka har i Philly, helt otroligt vad det gar fort anda.. Men om det bara kunde bli lite varmare och ljusare sa skulle vardagen kannas lite lattare!
Just nu kanns det lite jobbigt med allt, men inte sa att jag ens overvager att forandra min situiation. Det ar bara det att jag tanker mer pa er dar hemma och sa vidare. Antagligen for att man har kommit in i en fas nu nar allt inte ar nytt langre och man inser att man faktiskt bor har nu.

Dags att sova sa att jag klarar av att ga upp imorgon nar klockan ringer vid 6.40.

Kram


Ledig :)

Det ar lordag och jag ar helledig, Jippie! :)

Igar var jag Jamie, Linda och Sofie ute och at och sen drog vi till Jamie for lite filmtittande.



Igar:
Klockan 9.20 blev jag vackt av min telefon: "jag ringde bara 3 singnaler utafall att du sov" -Linda.. Haha for vid 4 skulle jag vakna eller? men men ingen skada sked, vi kom ivag lite tidigare vilket var bra!
Forst akte vi till banken for att deposera min lon och sen drog vi ivag till IKEA..



Linda pa IKEA



Jag och kottbullar enligt tradition och sa kopte vi aldeles for mycket marabou choklad, men riktigt gott var det :D


Efter det motte vi upp Jamie vid biografen for att se "Bridewars" som var helt okej, valdigt tjejig och ganska forusattbar men en bra film om man ar ute efter nagot lattsamt. Att den utspelade sig i NEW YORK gjorde den inte samre precis, det ar sa sjukt att se platser i filmen som man nu har befunnit sig pa ett flertal tillfallen.


Minsta Colan var en halvliter!?

Ingen lung och ro, snabbt hem igen for att fira Emilys 8ars dag. Vi at tacos och tarta och sen fick hon en held del paket. Jag gav henne en vaska som hon kan dekorera sjalv, tror den gick hem :)

Efter det, snabbt upp pa rummet for att svida om och 15 minuter senare plockar Linda upp mig. Vi begavs oss till Jamies och stod ett bra tag och pratade med hennes harliga vardmamma och sen drog vi vidare till West Chester for lite utegang. Det blev jatte skoj och vi traffade en massa trevliga amerikaner!

Idag sov jag lange och nu sitter jag och lyssnar pa Cirkus Kiev (radioprogram ifran P3). Ska ivag till Jamie snart om det gar att kora bil, vagarna ar fruktansvart isiga idag och utan vinterdack ar det inte optimalt att kora pa dem.

Allt bra dar hemma?

Ha det gott!



Frozen..

Haha latt Helena, helt seriost om du ar sugen pa att komma over till Miami sa hor av dig, jag kan defenetift tanka mig en semester vecka dar :)

Japp det ar en hel vecka som jag med tvang har fatt av mina familj.. inte den basta veckan kanske.. men Christin! du kanske har lust att aka med till carlifonien om du far ledigt?

Keep in tuch!


Denna dag har varit valdigt speciel, minst sagt. Langt samtal med Marian och sen besok hos varan LCC.. Ni kan vara lugna jag kommer inte hem till sverige an, det ar bara att ibland stoter man pa lite fartgupp. Men liksom i bilkorning fortsatter man i full fart och hoppas att bilen klarade sig fint anda :P

Kan beratta mer langre fram, men just nu kanns det lite for aktuellt.

Sofie kommer snart lamna oss i alla fall blev det bestamt ikvall, sa otroligt trakigt!! kommer sakna dig jatte mycket gumman!

dags hoppa i sang, lang dag imorgon..

7 januari

Jag har besultsangest! jag har semester om 2 och en halv manad och jag har ingen aning om vad jag vill hitta pa!? Ett alternativ ar att aka till San Francisco, men jag tror att det skulle vara lite for dyrt for mig.. ett annat alternativ ar att aka till nagon ranch pa vastra sidan, garna nara grand canyon.. vart att kolla upp i alla fall! annars sa skulle det vara trevligt med besok ifran sverige den veckan, kanske nagon dar hemma som kanner sog sugen?

I vilket fall som helts maste jag bestama mig snart for ska jag flyga nagon stans sa maste jag boka biljetter inom den snara framtiden. Nagon som har en bra ide pa vad jag bor se har i USA? som inte kostar en formogenhet..

Annars har dagen varit helt okej, jobbade morgon. Gick och la mig och sov en timma. Hamtade Connor och lekte en liten stund. Hamtade Emily och korde henne till Marians jobb for forsta gangen, gick fint trots motorvag och en massa trafik. Korde hem med Connor och lamnade over honom till hans far. Forberede midagen och at sedan med familjen, plockade undan efter och nu sitter jag har och slappar...
Det hander inte sa mycket denna veckan, kanner mig ganska seg och sa har jag inte riktigt rad att hitta pa nagot.
Har borjat med TE moten med Linda, vilken gynnar min planbok och ar hundra ganger trevligare an att sitta pa Starbucks, sa det ar mysigt.. men det trakiga ar att hon jobbar kvall, liksom Sofie och Jamie ar hos Ryan sa nu finns det inte moe att gora..
kanske ar lika bra att bara ta det lungt ikvall!

Usch jag borjar bli som amrikanarna, maste alltid ha nagot att gora for annars ar man lat!

Efter 7 dagars nyttighet har jag nu tagit mig en undantags dag med, sa Frysen here I come!


Sista veckan 08

Nu har jag anteligen satt mig till ro med en kopp TE for att skriva om veckan i New York....



Nagotlunda tidigt pa min fodelsedagsmorgon altsa forra mandagen plockade Linda upp mig och korde mig till min tagstation :) darifran tog jag sedan taget in till Philly och gick nagra block bort till Chinatown. Dar bokade jag forsta basta buss och gick och satte mig pa direkten...
Ca. 2 timmar senare var jag framme i Chinatown pa Manhattan ( Vi tar chinabussarna for att dom ar billigast) och efter lite förvirring sa hittade jag till t-banan och tog tva tag upp till Upper West side.. Rakade dock hamna pa ett expresstag pa A-linjen sa nar vi svissade forbi 101street sa borjade jag bli smatt nervos, men som tur var stannade taget pa 125street och jag bytte tillbaks till ett lokal tag och var snabbt nere pa 81street Central Park West som var min destenation.. jaja det ar inte sa latt nar man bara har vart dar 4 ganger inna!!? haha



Nar jag val kom till lagenheten var den tom pa familj sa jag drog pa mig skorna igen och gick runt en svang i naromradet och hittade en ny favorit affar Filenes Basment, de rea'r ut markesklader till sjukt bra priser!



Sen kom familjen hem med tarta och allt. Marian ringde och bestallde mat som var hemlig tills den kom till dorren. Jag hade onskat nagot som jag inte har atit forut och som var typiskt amerikanskt. Sa Texas ribs blev det med bakad potatis och cornbread, valdigt gott!

Efter det kom tartan in med 20 ljus (one for good luck) och de sjong och sen fick jag fin hjalp av Connor med att blasa ut ljusen:


Och ljusen farsvan ganska sa fort utan att jag behovde rora ett finger :P I det hela taget var det en trevlig fodelsedag och det basta av allt! Min pressent: En lila Ipod nano :D



I tisdags to jag en lang promenad i Central Park och njot av det fina vadret och sen gick jag hem for att ha picknick med Connor och Emily pa taket medans Marian och Alex gick for att se en Show.





Upper west



Pa onsdagen hangde jag med barnen och tog med dem till deras mormor sen pa kvallen dar de alla firade nyar tillsammans. Linda kom forbi och vi bytte om till vara nyarsklanningar men sen gick vi anda hem till varan laganhet for att lamna grejerna. Det var fruktansvart kallt sa beslutet om Taxi till resturangen var omsesidigt!
Valet av resturang foll pa ett mexikansk stalle pa 68street och jag far nod saga att jag ar nojd med midagen!
Efter det drog vi tillbaks till laganheten for att bevittna fyverkerierna ifran taket...


Magiskt

Nu borjar jag bli trott sa jag drar det sista lite snabbt.. Den 1 januari blev jag magsjuk pa natten, vilket var valdigt obehagligt och ganska obekvamt med tanke pa det lilla utrymme som finns i Marians lagenhet, men dagen efter holls sig familjen borta och jag vande mitt hopp pa att fa lite medlidande hem till sverige!
Jag hann precis bli frisk tills vi skulle se Mamma Mia pa broadway ( thank good god! )  och efter vi sett den akte vi ner till Greenwich Village for middag, hela grejen var for att fira Emilys fodelsedag som ar nu i helgen om jag har glommt att namna det. Pa sondagen vaknade jag med gladje, for det har kanske later bortskamt men man trottnar pa att vara i New York efter en vecka, i alla fall nar man bor 6 perssoner i en 2:a! sa Rob och jag roade oss med att tvatta lakan, packa och stada lagenheten och sen akte vi hem till Pennsylvania efter lunch.

En vecka som inneholl allt kan man saga kort och gott.

Men borta bra hemma bast, helt ljuligt att vara tillbaks i vardagen med ungarna i skolan och vannerna nara :)

Hoppas ni mar bra dar hemma!

Kram

Mamma Mia!

Nar tonerna till "Mamma Mia" borjade spelas sa satt jag med gashud pa armarna, Showen var helt underbar!
Och det skadade ju inte att sitta pa forsta raden precis i mitten.. ;-) Verkligen Once in a lifetime upplevelse och jag ar otroligt tacksam att jag blev medbjuden :D  (och att jag blev frisk ifran min magsjuka i tid)

Efter det tog vi tunnelbanan till Greenwich Village och at pa en Italensk resturang, mysigt;


RSS 2.0