Morgontrott

Godmorgon!

Klockan ar 8.20 och det ar fredag. Jag hjalpa till med frukost och att skjutsa till bussen mellan 7-8, men nu ar jag ater tillbaks i min underbara sang. Och jag har for avsikt att stanna har i nagra timmar tills jag borjar jobba igen :P
Sitter och chattar lite med Ida och ska snart dra pa lite vanner avsnitt, Life is great!!

Ville bara onska er en bra dag!


Onsdagen den 25 feb

Efter mitt lilla sneryck igar sa kanns det mycket battre! Jag bestamde mig for att andra min attityd till hur saker och ting hander. Det forsta jag gjorde var att skriva ner vilka kvallar denna veckan som jag kommer att dinnera med familjen, Marian var inponerad ;)!

Jag har precis jobbat mina 2 margotimmar sa nu aterstar det bara 3 och en halv i eftermidag, vadligt skon dag maste jag saga! Jag ar fruktansvart trott sa det blir nog till att ta en formidagstupplur nu.

Ha en bra dag!



At hersey's Chocolate world

24 feb

Det ar tisdag och jag ar pa daligt humor.. Det ar sa har, varje gang jag ar OFF pa formidagen och ska ga ner och ata frukost i lugn och ro sa kommer min vardmamma och ska prata om jobb och scheman och en massa saker.  JAG BRYR MIG INTE! nar man ar ledig, och det har galler aven nar man bor pa sin arbetsplats, sa vill man inte prata jobb det forsta man gor pa morgonen.. Sen sager Connor att han inte ar pa ett bra humor idag ( for att varna) men OCH? jag kommer anda inte ta hand om dig idag sa den infon gar in genom ena orat och ut genom andra. I alla fall, de hade en akut situiation igar!!!!!    

"mjolken var slut sa Marian var tvungen att precis innan midagen aka och kopa!"  jag citerar: det ar faktiskt inte okej att du gar har hemma och vet att vi har daligt med mjolk och sen inte berattar det. " What? okej sa jag gick har hemma och tankte att haha nu ska vi se hur hon ska klara sig ur denna situiationen? nja inte precis, varfor skulle jag ens tanka pa hur mycket mjolk vi har i kylen.. Men i alla fall, sen hade det tydligen inte framgat klart och tydligt att jag inte skulle ata midag med dem igar, sa nu gjorde hon ju aldeles for mycket mat igar, oj oj oj, hur ska hon klara sig ur den da?!

Och seriost hon andrade faktiskt mitt schema igar morse sa att jag inte fick nagon ledig stund pa hela dagen sa nar man val ar OFF efter 10 timmar sa kanske det inte ar sa konstigt att man vill vara for sig sjalv och inte sitta vid en stelt midagsbord och sen diska i 30 min.

Jag vet detta ar inte precis det rosiga sidan av au pair livet, men jag kan faktiskt inte ljuga for er och saga att allt ar perfekt hela tiden. Det ar jatte svart att leva och jobba i samma familj, men for det mesta gar det bra och jag trivs verkligen. Men i manga anseenden sa ar det som att ga tillbaks till man var 15 ar och var fast hemma typ, om ens det for min familj ar verkligen inte som denna och OM jag ar glad for det  ;D

*8 manader kvar :P


Take care!

Fort Lauderdale

Nu ar springbreak raddat! Jamie fick ledigt nagra dagar av sin vardfamilj sa vi ska aka ner till Fort Lauderdale i Florida i 5 dagar :) Vi bestamde att FL ar battre an SF dena tiden pa aret i och med att det ar varmare och sa ar det en av de stora springbreak staderna!

Vi har bokat och betalat allt sa om drygt 4 veckor sitter vi nere i solen :) jippi!

Dags att laga mig till ratta i sangen och kolla pa Oscars galan.


Yes, I googled it..

Jag maste pinsamt erkanna att jag inte har koll pa historiken kring Valley Forge mer an att jag vet att en massa soldater overvintrade dar i krigens tid.. Och att det ar himla trevligt att vara ute och springa dar nar det ar fint vader :D

"Valley Forge, Pennsylvania, was the site of the camp of the American
Continental Army over the winter of 1777-1778 in the American Revolutionary War. This was a time of great suffering for George Washington's Army, but it was also a time of retraining and rejuvenation."

Det ar tydligen en valdigt kand plats for det star alltid en massa turister med kameror dar, jag bor ca 5 minuter dar ifran.

Det ar lordag morgon och klockan ar halv 12, jag har annu inte gjort mer en atit frukost och kollat pa resor med Jamie som sov over har. Igar kollade vi pa film och tog det allmant lungt. Och idag ska jag over dit for att kolla pa deras baby.

Ikvall ska vi ut i West Chester :) och imorgon ar det dags for Fet-sondag och au pair mote dar vi ska klattra, nice.


Dags att laga mig i sangen igen, jag ar ju faktiskt ledig! :)

Ha en underbar helg!


Sunshine

Det ar fredag och jag "jobbar" jag fick tva uppgifter av Marian innan hon akte ivag for att gora arenden, och nu var det en halv timma sen jag blev kvar med dem, betyder det att jag sjalvmant ska hitta pa nagot att gora har i huset?
Nja jag spelar nog oskyldig och later dem tro att det faktiskt tog mig 2 timmar att bryna kottfarsen och baka kakorna (fardigkopt kakdeg)

Mina sprinbreak planer har gatt i stopet av olika anledningar sa hela natten lag jag och vred och vande mig av oro. Men nar jag vaknade upp stod det klart for mig vart jag nu vill! Jag ska till SF, eller jag vill i alla fall dit aven om ingen annan har mojlighet att folja med, i sanna fall aker jag sjalv och bara njuter av lite gott vader, fin stad och shopping utan nagon som stor ;) men jag hoppas anda Jamie far ledigt for det vore himla skoj om hon ville hanga pa!

I helgen ar jag som kanske sagt helledig sa jag ska nog ha tid att boka resan. Ska bli skont att fa ga los pa godsaker snart med, fattar ni att jag nu har levt i 5 dagar utan nagot onyttigt?! helt galen, men jag ar ganska stolt :P

Hoppas det ar bra dar hemma i sverige och att varen borjar komma snart till er med!

Kramar!




Biomys :)

Igar hade vi annu en girl's night out, fast denna gangen pa hemma plan. Vi akte till King of purssia och shoppade lite forst, passade med tanke pa vilken film vi sag.. Jag hittade anteligen en axelvaska! som jag har letat, helt hopplost att ga omkring i NYC med en vanlig handvaska men nu ar varen raddad alltsa ;)



Efter det akte vi upp till biografen och kollade pa confessions of a shopaholic, riktigt roligt film! se den nar det kommer ut i sverige :D



Hayley och Cortney



Jag och Bailey



Och Jamie Lee :)

Idag borjar jag inte jobba forens halv 3 och da sa ska jag bara skjutsa flickorna till koren och hjalpa till med midagen sa detta ar en bra dag! Jag sov dock aldeles for lange ( dumma mobiler som laddar ur i mitten av natten) sa nu overvager jag om jag ska trana eller bara slappa idag.. hmm

ps. jag har inte atit nagon sott sen i sondag nu, and I feel great! ds.

Take care! <3

Och sa var det onsdag igen...

Jag har precis avslutat mitt morgonpass, skont! Jag borjar igen vid halv 2 sa nu har jag 3 timmar att fordriva..
Morgonen var ganska seg om man sager sa och det gjorde ju inte saken battre att Connor var pa ett hemskt humor, men idag orkade jag inte att vara trevlig tillbaks..

I alla fall, Denna veckan har jag faktiskt inte gjort alls mycket! mest tagit det lungt och gatt och lagt mig i tid varje kvall, och dar ser man: det blir faktiskt lattare att ga upp pa morgonen som resultat!

Min vardfamilj ska upp till NYC i helgen, men jag har ett au pair mote pa sondag sa jag stannar hemma. Valdigt skont att fa hela huset for sig sjalv vill jag lova! Och dessutom har jag och Linda varan FETsondag i helgen. Varan nya diet gar ut pa att inte ata nagot onyttigt pa hela veckan och sen sa far man stoppa i sig vad som helst och hur mycket som helst pa sondagen :) (det ar faktiskt vetenskapligt bevisat att man inte lagger pa sig det fettet som man ater den 7 dagen :P)

Nu ska jag bara slappa tills min vardpappa lamnar huset sa att jag kan trana i kallaren sa fort han har akt!

Ha en fortsatt bra vecka!


16 Feb

Godmorgon godmorgon!

Jag har kommit underfund med att jag anvander min egna kamera alldeles for lite, sa alla roliga bilder finns pa Hayleys kamera nu.. men jag lagger val ut det lilla jag har!

Pa fredagen den 13 kladde vi upp oss lite gotic och akte in till grabbarna i stan for att kolla pa skrackfilm. Psycho blev valet och jag maste saga att jag hade forvantat mig lite mer, men anda en film som ar vard att se. En klassiker!

Pa lordags morgon tranade jag och sen kom jamie forbi. Sa vi bestamde oss for att aka till Exton for att shoppa lite :) hittade sjukt mycket fina klader till kanon priser, sant kan ju bara gora ens vecka! :P




Pa valentine's drog vi ihop ett tjejgang pa 8 och samlades hemma hos mig for midag.



Efter det akte vi till Megans jobb: Swallen's och at god glass!



Megan, som helt klart hade koll pa vad man skulle bestalla ;)




Jag och min kara vapendragare Linda!

Efter det akte vi till Kildare's som ar en mysig gamal pub i narheten.



Linda och Hayley <3

Sen sa tog vi igen pa de planer som egentligen skulle ha genomforts pa fredagen den 13.... Vi akte till en graveyard!



Jag, Hayley, Linda och Bailey



Mina zombie-vanner

Igar hade vi stora planer pa att aka till Amish, men nar jag vaknade pa morgonen sa hade jag ingen ork alls. Sa jag tog en dag for mig sjalv, akte till en 2hand butik och akte en svang till Valley Forge. Skont att bara ta det lungt ibland. Och sen traffade jag Linda for midag pa kvallen :)



Valley Forge

Idag fick jag dagen off i och med att barnen ar lediga ifran skolan och deras farforaldrar ar har, sa jag ska trana en svang nu och sen ... vet jag faktiskt inte med nagot ska jag nog komma pa!

ha det fint!


Valentine's, graveyard och irlansk pub

Denna helgen ar verkligen sprangfylld med olika aktiviteter sa det har inte blivit sa mycket tid over for att skriva pa bloggen.. Jag kom precis hem ifran vara alla hjartans dag. Vi var 8 tjejer som dissade allt som har med dejt att gora och korde pa en helkvall med tjejganget istallet :)
Igar var det fredagen den 13 och imorgon ska Linda och jag till Amish people.

Maste verkligen skriva mer imorgon och beratta, och lagga ut lite bilder, for det finns mycket av den varan!

Hoppas eran alla hjartans dag har varit underbar!

Jag saknar och alskar er!

kram










Morfar!

En lite sen gratulation till min kare morfar som fyllde 70 i onsdags!

Hoppas ni hade en trevlig dag och att mormor kopte dig nagot fint :)

Massa kramar ifran Matilda!!


spring tiden spring!

Det ar helt sjukt att en vecka kan ga sa fort.. Det kanns som om det var for nagra minuter sedan jag satt hemma hos Linda och hade sondagsangest over en ny arbetsvecka, och nu sitter jag har med 2 timmar kvar att jobba imorgon och en helledig helg?! Laskigt anda, men skont att tiden gar fort sa att vi kommer narmare varen!

Vi fick en liten forsmak pa var har igar med 21 grader C och stralande sol, som sagt vadret har forvanar mig lika mycket varje gang det kommer en plotslig temperaturskillnad. Men helt underbart att dra pa sig sommarskoh och solbrillor och gassa i solen for en dag :D

Idag har det varit ca 15 grader, sa det ar inte fy skam heller med temperaturen ska sjunka nagot har fram over har jag hort.  For ovrigt har jag jobbat 10,5 timmar idag sa jag kanner mig ganska sliten, ska  bli skont med lite langledigt.
Igar hade jag, Hayley, Bailey, Megan, Margret och Carlotte en girls night out i Philly  och drack glasdrinkar pa naked chocolate och kollade pa "He's just not that into you", riktigt mysigt och filmen var valdigt rolig sa den kan jag rekomendera!


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag aka till Jamie, vi ska ut pa nagot stalle i narheten ikvall dar det hanger mycket unga manniskor!

Ha det gott!


Livet har sina goda stunder..

En liten film ifran igar:


Hersey's kisses

Jaha da var mandagen avklarad da! thank good god, det ar alltid lika segt att borja jobba efter att man har haft lite ledighet, men men mandagarna gar alltid snabbt!

Jajjemensan det ar nasta lite var har nu, men bara for nagra dagar for pa onsdag sa ska det bli kallt igen och de hotar med mer sno.. Helt sinnes egentligen att det kan vaxla mellan -15 och +16 pa bara 2 dagar, men vadret i Philly ar tydligen kannt for att vara sahar. Bast att bara passa pa att njuta nu nar det ar fint!

Jag borjar inte jobba forens klockan halv 3 sa jag har hela formidagen fri, sa , traning, tvatta bilen och shoppa lite sommarklader till springbreak ar planen, (jag borde egentligen inte men hur kan man motsta! )
 dags att ladda pa ipoden med ny musik :)



Jag och min kara syster pa ett blasigt oland, saknat!

Sunshine in Philly

Godmorgon!

Det ar mandag och vi har stralande vader utanfor fonstret! Jag ska snart slanga pa mig mina gympaskor och sen dra till Linda for att spela lite utomhus tennis =)

Men forst tankte jag beratta lite om varan dag igar....

Vi drog in till Philly vi kvart i 11 for att jag skulle fa se allt som man ska se i philly samt shoppa lite!
Vi var vid Liberty bell, City hall, i Oldcity och sa gick vi nere vid floden:


City hall


Jag och nagon staty


Jag och Linda som fular oss vid dominoblocken


Har inne finns Liberty bell.



Old City.


Nere vid piren.

Riktigt skon dag, med ca 16 C och stralande sol.


Nu maste jag skynda ivag till Tenisen, men ha en bra dag!

Kram


7 feb

Tack for alla fina komentarer :)


Det ar lordags morgon och jag har ca tva timmar innan jag ska jobba, sa sjukt segt att behova jobba pa helgerna for da blir det ju ingen tid i mellan nasta vecka i princip.

Igar var vi i alla fall och bowlade med ett gang kompisar, riktigt skoj... I alla fall nar min tur vande och jag inte var samst langre :P



Jag, Bailey och Jamie




Linda som korde pa nagon slags workoutbowling, men duktig var hon :)




Och i forrgar var jag och Hayley pa Swallen's dar Megan jobbar och kakade glass, Hayley ar alltsa varan lank in i det amerikanska ganget :P Helt unnderbar tjej!



Dags att kla pa sig och ata frukost innan kneget borjar!

Hoppas ni far en go helg :)

Minnet

Jag har ju helt glomt bort att ge er en refelektion pa att en 4jarde del av mitt ar nu ar avklarat!

Hur kanns det da...

Joda, det har gatt fort men mycket har hant, jag vill inte att tiden ska ga snabbare eller saktare.  For det mesta bavar jag for den dagen jag ska flytta hem till Sverige igen men samtidigt sa tror jag att jag a redo nar det var blir dags!
Min hemlangtestatus har varit nagot hogre de senaste veckorna och jag ser med och mer fram imot nar det ar sondag och jag far ringa hem:) och visst har det nog fuskats med det dar en gang i veckansamtalen nagon gang ibland.

Jag saknar min familj mycket, ibland nar jag lyssnar pa min musik ifran sverige sa kan jag se dem framfor mig: pappa som spelar pa trummorna klockan 7 pa morgonen, Johanna som skriker UT UR MITT RUM! nar jag tassar in i hennes rum klockan 11 pa formidagen, Mamma som sitter i sin fotolj med en bok och mork choklad och som ar helt okontaktbar. Och gevetvis Mikaela som ringer klockan 12 i natten "jag ska ga ner pa toan och jag vagar inte ga sjalv". Ja man lar sig uppskatta vad man har dar hemma pa ett helt annat satt nar man inte langre ar ibland det...

Allt som allt sa vill jag bara saga att det har aret ar sa mycket mer och annurlunda an jag nagonsin kunde forestalla mig.

Dags att kaka dinner med vardfamiljen nu...


Take care!


3 dagen i rad..

Igar gick jag och la mig med en lattnadens suck i och med att de vad jag da trode 2 varsta dagarna ( de villl saga med mest jobb, 10 vardera dagen) var over och tankte att imorgon kommer jag ha lite tid for mig sjalv, anteligen!

Imorse nar jag vaknade upptakte jag tva oroande saker: 1. Rob var ute med snoblasaren 2.Det hordes ingen musik nerifran pianot. Med fasa i blicken satte jag pa tv och konstaterade att mina varsta farhagor var sanna..---> SNOWDAY!
Under natten har det alltsa snoat en halvmeter och Connor skola var stangd och flickornas oppnade 2 timmar senare..

Sa nu sitter jag har efter nastan 6 timmars jobb och med 5,5 kvar, suck. Men som tur ar tar Connor en nap nu sa jag tanker minsan ta mig friheten att duscha och sitta vid datorn under hela tiden.

Ikvall ska jag i alla fall traffa Linda och Jamie, sa da lyfts dagen upp lite :)

Sen ar det ratt gott att veta att jag bara har 3,5 timmar jobb imorgon med!
 
Ne som Linda smsade imorse; " Be strong woman, Be strong!"


Ny vecka igen..

Jag hade tankt vanta med att skriva detta inlagg tills jag fatt bilderna av Hayley, men det verkar droja sa jag far lagga upp dem har nagon annan dag!

I lordags sa andrades planerna precis som vaniligt, dock inte till det samre! Jag Megan och Hayley drog i vag till Herseys chocolate factory dar vi tillsammans med alla smabarnsfamiljer akte runt i deras "choklad fabrik" och sag hur all deras choklad tillverkas. Och sa fick man en loite smakprov pa vagen ut, super skoj! Min vardfamilj blev ganska forvandade nar jag berattade det for dem :P
Efter det kopte vi pa oss aldeles for mycket choklad och sen tog vi bilen hem till Megan for att ata midag. Och sen fullt medvetna att vi var upp over oronen sockerhoga akte vi till Megans jobb som rakar vara ett glas och godis stalle. Och i och med att deras mal for dagen var att amerikanize me var det bara tacka och ta imot alla sotaker som jag skulle prova :) haha men kul var det..
Inte vilka kul nar jag kom hem dock, sa jag fick stalla in kvallens fest for att ligga i soffan och aterhamta mig.

Igar var jag med Megan och Hayley till deras kyrka en svang ( en lang svang! ) i Philly och sen drog vi till nagra av deras kompisar for att kolla pa superbowl. For er som inte vet sa ar det den sista och avgorande matchen i den Amerikanska fottbollen, ett pennsylvania lag spelade sa vi hejade pa dem.. Och turligtvis vann dom med!



Nasta helg ska vi swedenizer dom och ata svensk mat ifran IKEA!

Nu ar det mandag och jag tror jag haller pa att bli sjuk, jag sov precis en timma men ar anda sjukt trott! tyvarr maste jag borja jobba om en timma igen med.. What dosen't kill you makes you stornger right? yeah sure...


Hoppas ni ar friska och krya!

Have a good day :)


RSS 2.0