trött..

Vi nyss hemkomna efter några intensiva dagar i Jönköping. Flytten gick bra och det mesta är klart i Mikaelas nya lägenhet. Hann med att träffa en gammal kär bekant också, synd att jag inte har haft tid att träffa han på länge!


Det är två dagar kvar tills jag åker till USA har jag konstaterat, MÅSTE packa klart imorgon.

Jag ser både fram imot och inte fram imot morgondagen.. The power of goodbye, hur ska man kunna säga hejdå för 13 månader? overkligt.

¤4dagar kvar till avfärd.

Nu börjar det dra ihop sig inför det kommande USA resan, endast 4 dagar och en natt kvar.. nervöst?
Nje inte än, det enda som oroade mig var tanken på att resa ensam!

Fick listan med andra svenska som ska åka samma vecka som mig och det visade sig att en till tjej ska åka ifrån Köpenhamn, va bra! tänkte jag tills jag pratade med henne och vi kom på att hon åker med en helt annan flight som mellanlandar i Tyskland och inte Island som jag, så vi ses på flygplatsen innan och sen på skolan ( hon flyger inte ens till samma flygplats i New York)
Men tacka gud för Facebook, för jag fick kontakt med en annan tjej ifrån Norrköping som ska åka ifrån arlanda men som mellanlandar på Island och som antagligen åker samma plan som mig sista biten till New York, vi ska i alla fall anlända dit samtidigt och båda till JFK, så hoppas!

Jag måste säga att Culturalcare gör ett väldigt bra jobb med att förbereda oss inför resan och med att hjälpa oss hitta nya vänner på direkten. Än så länge har jag kontakt men 3 svenskar som åker samma vecka, en tysk som bor i samma stad och två andra au pairer i Philadephia vilken känns jätte skoj!

Ne nu ska jag inte tjata mer om det..

Nu sitter jag i en väldigt smutsig lägenhet i Habo, Ja ni gissar rätt det är min kära systers lägenhet.
Vi ska tillbringa några dagar här med att flytta ur alla hennes saker till en ny lägenhet i Jönköping, Ekhagen för er som kan jkpg. Och det ser ut som om det finns en hel del att pyssla med här, TUR att jag kan använda mig av mitt "ont i ryggen" kort ;-)

Dags att plocka bort datorn innan mamma damsuger bort den..

Ha det gott!


One week..

Om en vecka sitter jag nog här och är ganska nervös för då är det inte långt kvar! det är det ju inte nu heller i och för sig, en vecka och en natt återstår innan jag sitter på planet till THE CITY : New York,  avundsjuka? med all rätt ;)

Denna vecka ser ut att bli ganska intensiv..
Imorgon ska jag jobba med Hedvig och det blir bland annat ett besök hos frisören.
tisdag blir det Hedvig igen och sen ska jag iväg till sjukhuset för att ta min sista Twinrixspruta (Heddis har lovat att hålla mig i handen)
onsdag ska det sista inhandlas inför resan och så kanske Sara svänger förbi med :)
torsdag och fredag flyttar Mikaela så då blir det Jönköping och förhoppningsvis hinner jag träffa lite vänner där uppe med!
lördag blir det avsked och en sista tur ut på stan med lite vänner här i Kalmar och sen får det bli lungt på söndagen så att jag kan kontrollera att allt är med..

Denna vecka kommer gå på 5 minuter



Rubrik

Först av allt vill jag skicka ett STORT TACK till mina morföräldrar som hjälpte mig inför resan till amerikanska ambassaden och som sköte om mig lite, det finns inte mycket som går upp emot att bli ompysslad av sin mormor och morfar :)

Och jag ska försöka stava lite bättre!

 
Passade på att kolla in det senaste fotoalbumet =)

Jag har alltså vart uppe i våran huvudstad för att besöka den hårt övervakade amerikanska ambassaden, vilket var det konstigaste mötet jag någonsin blivit kallad till! Det tog mig en dag och 500 att komma dit och 6 och en halv timma och 200 att komma hem, och för vad?

Ungefär såhär gick det till: jag tog bus 69 till ambassaden, fick gå igenom en magnetgrej (en sånn som tjuter om man har vapen eller metall på sig) och sen fick jag lämna in mina handlingar i en lucka. En timma senare i vänterummet
 " Matilda Melander till lucka d"
Lydigt gick jag dit för att prata med en amerkansk kvinna och intervjuvn lät väl lite så här:
So you are going as a Au Pair?    Yes I am.
Have you work with kids befor?  Yes.
Can you tell me about that?  I´ve been working as a personal assistant to a disable girl.
How old are your new kids? 4, 7 and 10.

So you not gonna change any  diapers then? No I hope not!
Haha okay, well we gonna send you Visa in a few days.
Jag: Thats it?!     Hon: yes thats it, bye bye..

HMM!? men nu är det gjort så jag tror att det bara är packningen som är kvar nu, spännande!

En ganska uttråkad Matilda som fick vänta på sin buss 4 timmar i cityterminalen..

 Tidsfördriv, nu kan jag nog allt om förberedelser i alla fall!


piece of a cake..

Nu är jag änteligen klar med mina visumhandlingar och jag känner mig redo för intervjuven på torsdag, men ojojoj vad svårt det var! Allt skulle vara helt perfekt och om man missade att fylla in något fick man göra om allt, och gissa om jag fick göra det några gånger då?!

Men nu ligger alla handlingar tillsammans med mitt pass, ett kvitto på betalning och intervjuvkallelsen i en nyinköpt röd mapp som jag absolut inte får glömma på onsdag!!
Jaha vad gick då det här kalaset på? 1000 surt inkänade slantar, men det får det vara värt =)

Annars har jag suttit och läs "Prepare for your year" och "Au Pair handbook" och jag kan inte fatta att jag snart kommer sitta på ett plan till USA för att inte komma hem på mer än ett år, men jag tror att det är bra att det känns overkligt för då känns det inte lika sorgligt..

Gosh, det är mycket nu!

 Det var ju inte så länge sen vi satt här, eller? Och nu är alla iväg på sina enga äventyr!

18 oktober

Idag är det lördag och jag är ganska trött efter gårkvällen, det blev en mycket trevlig kväll med Mika, Hanna och några bekanta men den blev aldeles för sen, men som tur är har jag inget specielt planerat idag!

Mina visumhandlingar kom igår och det verkar vara otroligt svårt att fylla i dem, men med mammas hjälp ska vi nog kunna lösa det ikväll. Jag har även fått min flygresa bokad nu så det är dags att boka tåg ner till köpenhamn, wow det händer verkligen nu!
Jag kommer flyga klockan 13.20 den 3 november och planet mellanlandar i Rejkavik ( cool, jag har aldrig vart där innan) och sen fortsätter det till New York där det jag ska gå i en Au Pairskola i 4 dagar innan jag får åka ner till min familj i Philly!

Nästa vecka på torsdagen är det alltså dags att åka upp till storstaden för att gå på visumintervjuv och jag åker nog upp redan på onsdagmorgonen till Eskilstuna för att hälsa på Mormor och Morfar en dag först! :)

Senare idag skulle Marian ( värdmamman) slå en pling, ska bli trevligt!

ha det gott.
 

Längtan till 65..

Idag mår jag riktigt bra! Efter en liten sovmorgon til 10 läste jag och åt frukost i sängen i en timma. Men nu är jag uppe och redo för en ny dag!
Här närmast är det dags att gå och ta kort till visumet och så ska jag förbi binlioteket för att kopiera mitt körkort ( imorgon är det dags att skicka efter det internationella körkortet för nu är det bara 2 veckor kvar! )
Sen ska jag förbi stan en sväng och köpa lite nödvändiga saker och ikväll blir det till att umgås med en kompis :)

Jag spenderar inte värst mycket tid hemma nu, men det är så många man ska hinna träffa innan jag åker. Men det är skoj, jag har nog aldrig haft så mycket att göra som nu!

Så nu har nog mp3 laddat klart så nu går jag.

Ha det fint!


..

Det blev ingen adress skriven idag, men hoppet finns kvar för morgondagen ;)

Tiden börjar rinna ut...

Idag är det onsdag och jag borde egentligen göra något nyttigt som att gå och ta kort till visumet eller fixa en massa frimärken, men jag orkar inte! tror ja håller på att bli lite sjuk för jag känner mig slö och trött i hela kroppen..
Så istället bestämde jag med dom på fotostället att jag ska komma in imorgon och ta kort och sen tänker jag köpa frimärken ikväll när jag hämtar Mika ifrån jobbet, men skriva en adress på ett kuvert borde jag väl kunna orka med!?

För övrigt är jag lite orolig i och med att jag inte har hört något ifrån Marian denna veckan, men deras internet har ju strulat en del innan så det kan vara därför, men det vore ändå skönt att få prata lite med henne och kanske barnen denna veckan med!

Jag väntar med spänning på att de ska få klart visumhandlingarna i tid, det börjar kännas smått nervöst nu med allt som jag ska behöva stressa med sista veckan :S tur jag inte har något jobb!

Idag ska jag enligt tradition kolla på bonde söker fru med Mika, undra hur det ska gå med den traditionen när jag är i USA? jaja som tur är kan jag kolla på det på tv4s hemsida :)

Nu tror jag det är dags för lunch, innan jag glömmer det!








Tisdag den 14..

Först svar till Helena: Tack! Jag skulle tycka det vore jätte skoj att komma förbi jönköping! Storasyster Mikaela flyttar sista helgen innan jag åker och jag har lite planer på att åka upp då!:) jag hör av mig!

Idag är jag fruktansvärt trött! har knappt kunnat sova någotingen, om det är resfebern som börjar sätta myror i huvudet på mig eller något annat vet jag inte, men i alla fall blir det nog till att försöka ta igen lite sömn nu på dagen!

Jag fick min förberedelsehandlingar (är det ett ord? ) till visumet igår, så nu finns det lite att ta tag i, jag måste fixa nytt kort, kuvert, frimärken (för 61kr!?) och så ska jag resa till stockholm bara för att säga att: "nej jag är inte terrorist och nej jag ska inte bomba eller kapa planet i USA" det är vad jag kallar välanvända pengar det :(

Annars går det ingen nöd på mig, jag njuter av min ledighet och försöker ta vara på min tid här hemma. Hade en riktigt mysig kväll igår och ska antagligen träffa Malin ikväll =)

Nehe nu kommer John blund så god natt och ha en bra dag!

tre veckor kvar...

Jaha då var vi här igen då, nedräkningen har börjat och nu är det inte långt kvar!
Om jag inte har skrivit det innan så är det alltså beräknat att jag ska åka den 3 november till New York för att utbilda mig i 4 dagar och sen är det dags att åka ner till familjen i Philly på fredagen den 7 eller något sånt..

Om några minuter ringer min kontakt persson på Culturalcare för att gå igenom lite detaljer o.s.v.
Jag hoppas verkligen att det är någon mer svensk som flyger ifrån köpenhamn så att jag slipper flyga 9 timmar helt själv, boooring!

Dena vecka ser ut att bli lugn, ska rida och umgås med Malin imorgon och på onsdag ska jag vara med hedvig, på fredag kommer Hanna hem ifrån stockholm så det blir lite drag i helgen kan jag tro!

Annars tar jag det mest lungt nu och försöker förberda mig så gott det går inför resan, tror jag ska skriva packlista idag med!

Ha det fint!

Arvingarna ikväll!

Det är en molnig lördag, men vem bryr sig för ikväll är det "änteligen dags" för Arvingarna på sandra och det ska bli super skoj att få träffa en massa gamml bekanta ( mest bönder gevetvis!).

Men först är det dags att jobba ett kort pass med Hedvig. Och idag ska vi ut och rida en sväng tillsammans, så klockan 2 kommer Kerstin och hämtar mig ( jag vet.. jag är lat! )

Vi ska börja kvällen i färjestaden hos Mika med lite mat och sen blir det buss in till stan. Lite ledsen måste jag säga att jag är i och med att Arvingarnas största fan Hanna inte kan medverka denna gången, men vad gör man när jobbet kallar?

Dags att dra på sig ridbyxorna och sätta sig framför Guitar hero ;)

 Helt klart bästa låten!

Ha det gott!

10 oktober.

Idag har jag gått i 7an! eller tja i alla fall assisterat en 7a, Hedvigs vanliga skolassistent skulle iväg så jag hoppade in på eftermidagen. Vilket soft jobb hon har då! Jag följde med på en lektion och de övriga behövde jag bara ta henne till och ifrån, vilket gav mig tid för att ringa Mikaela, hanna och lyssna på en hel del radio, jag får nog tacka ja till det jobbet om nu erbjudandet dyker upp igen!

Ikväll är det den första Idolfinalen och planerna är att Hedvig ska komma hit och kolla på det ( Hon är gillar verkligen Idol, Matilda not so mutch, men Lars är cool! ) så det blir en lugn kväll med mycket chips och tv =)

Nehe dags för lunch! (kl.17.16)

O my good!

Nu är jag så lycklig att fingrarna skakar när jag skriver det här!

I dag har jag haft ett super trevligt telefonsamtal men Marian, Alex 10, Emily  7 och Conner 4 ifrån Devon!
Efter ett roligt samtal med både barn och mamma, som handlade om  allt ifrån Hallowen kostymer till tidigaste avresedatum ( ni förstår nog med vem jag pratade om vad med! ) Och så bestämde vi att jag nu är deras nästa Au Pair =)
Jag vet att jag måste hålla på mig på jorden och inte hoppas för mycket innan jag väl har kommit på planet och sedan träffat familjen, Men det här känns otroligt bra!

Vårat dilemma är att Bostonkontoret säger att jag inte kan åka förens den 17 november medans kontoret i Sverige kan släppa iväg mig redan den 3 november, så vi jobbar för att de ska skynda på arbetet med flygbiljett och visum så fort de bara kan. Det vore bra om jag kunde åka tidigare eftersom att deras senaste Au Pair redan har åkt hem igen.

Jaja nu får jag lunga ner mig, måste äta lunch nu eftersom att jag ska hämta Kerstins bil om en halvtimma och sen ska jag och Ingrid ut till stallet och rida en sväng :)

Och Mormor och morfar: jag kommer nog sista veckan i oktober för att fixa visum och hälsa på er! ( men jag ringer först)

Ha det underbart!


I think I found the one!

Idag har det varit en otroligt hektisk dag, men oj så kul den har varit!

I förmiddags stack jag iväg till en läkarklinik för att få min friskintyg, och jag inte bara fick det utan riktigt billigt desutom !

Klockan 4 ringde en gammal svenk au pair till familjen som jag har haft kontakt med och efter bara några minuter in i samtalet kände jag att det här var en tjej med många likheter till mig och hon berättade öppet och ärligt om sitt år hos familjen, vilket var otroligt bra för mig att få höra!
Hon hade haft "the time of her life" och rekomenderade verkligen familjen, hon berättade även att det var ett fint och rikt stort område som de bor i, så min oro kring brott i philadelphia har släpp betydelsevärt mycket nu!
Senare på kvällen ( eller mitt på dagen som det blir för dem) ringde mamma Marian till mig för tredje gången och nu har de fullt skjå där borta med att ringa mina referenser.
Så om allt går som det ska, så får jag "good news" på min au pair sida på torsdag och jag har min värdfamilj!

Det känns verkligen super bra och jag hoppas att det ska fungera denna gången, men om det nu inte skulle göra det så vet jag att både värdfamiljen och jag skulle lösa det på bästa möjliga sätt. ( vi har pratat mycket om det i våra samtal)

Allt känns verkligen spännande och det är mycket som ska fixas, men det ska verkligen bli kul att få komma iväg igen!

Ikväll
har jag även skjutsat hem Mika och vi planerade ihop en mysskväll imorgon framför " bonde söker fru"

MISSA INTE DET IMORGON ( Storasyster Mikaela medverkar ju) !!


NU ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka koppla av lite ( inte bästa kombinationen kanske :P )

Hoppas allt är bra med er!

Kram


tänk om nästa är bättre?

Igår pratade jag med min första matchade familj! En familj som tydligen är ganska kräsen och som redan har pratat med 8 andra au paier och blivit matchade med 25 st!? och nu altså med mig.,..

Hur gick det här då?  Inte för att jag riktigt kan förstå varför men de gillade mig! och vi ska fortsätta ha telefonkontakt denna veckan för att se så att vi verkligen passar ihop!
Det var ett ganska roligt samtal och mamman kunde skämta och skratta mycket! vilket jag uppskattar..
Så nu har jag förberet med 2 och en halv sidor med frågor som jag hoppas hon kan och vill svara på ikväll :)

Men så tänker man ju på det här med att man inte ska välja första bästa familjen för då kanske det blir helt fel, "tänk om nästa familj hade vart ännu bättre" eller så nekar man denna familjen och får en ny och då blir det istället " jag skulle ha valt den förra familjen"  Det är fruktansvärt svårt det här!
Men vi får se, hon kan ju ändra sig igen och välja en ny match, bäst att inte stressa upp sig för mycket utan att bara tänka igenom vad hon svarar och om det verkligen är en familj som jag skulle passa i.

Fördelar med familjen:

* de har en lägenhet i New York som jag får följa med till någon helg i månaden

* de har en stuga i Canada som au pairer gevetvis får och ska följa med till några av veckorna som de spenderar där

* de bor i ett lungt område med mycket barn och har nära till shoppingställe ( mycket viktigt) !

* de har en egen bil ( en volvo!!!) till au pairen som den får använda när den vill och de betalar en del av bensinen


Nackdelar med familjen:

* det tycker inte om tv

* vad dom vet så bor det inte så jätte många andra familjer med au pairer i närheten

* de bor i en förort till philadelphia, är det inte mycket brott och slum där?

Framtiden och nästa samtal får utvisa fortsättningen i denna sökan på rätt familj!



Nu ska jag ta reda på mer om Pennsylvania för att se om det är något att ha..

Ha det gott!

....

Ska prata med en familj idag, tror inte de kommer passa men jag tänker ge det ett försök.


Om ingenting händer snart börjar jag nog klättra på väggarna!

 Längtar tills det är dags igen!


1 oktober

Idag vaknade jag av mig själv klockan 08.06 och kunde inte somna om! de ni, det hör inte till vanligheten kan jag lova men efter mina tidiga morgonar (efter tvång ifrån väckarklockan gevetvis) den sista tiden har väl kroppen ställt in sig på den tiden. En mycket bra vändning för min del för det är inte så skoj att bara sova bort dagarna nu när man kan. jaja i alla fall...

Idag har det blivit mer jobb med vitlök, vitlök och mera vitlök! gissa om jag börjar tröttna, men nu är dom snart slut så jag beräknar att det bara ska ta en dag till så är jag fri sen ;)

Annars går jag mest och väntar på att de ska matcha mig med någon familj, men jag får nog ge mig till tåls ett tag..

Nu väntar tv och något mer att äta tror jag!

RSS 2.0