Valborg!

Detta är en av de högtiderna jag saknar mest här borta, i och med att vi inte har det alls! Men jag och Jamie ska i alla fall ut ikväll så lite skoj kommer det nog bli, hoppas jag!

Det som håller på att hända här borta är alltså att Jamie funderar på att lämna landet om några veckor eller flytta någon annan stans och skulle hon göra det så förlorar jag en av de enda människorna i philly som jag faktiskt tycker tiktigt bra om. Detta området är helt dött när det gäller att träffa schyssta människor. Och alla andra Au pairer är antingen tyskar eller brazilianare som endast vill prata sitt egna språk. Och inte nog med det, hayley och det amerikanska vännerna jag har åker hem till Carlifonien om en månad, suck..

Så är det kanske dags för mig att söka mig vidare upp till NYC istället, där det finns vänner och en bra stad?

Ja menar visst jag kan åka in till philly, men jag kan inte ta bilden för det anses vara för farligt av mina värdföräldrar och helt ärligt så vill jag inte vara inne i stan så sent på kvällen helt enkelt för att det inte är ett bra område att vistas i.
Desutom vill jag ändå förlänga i NYC så småning om så varför inte åka redan nu?

Men här är dilemat: 1. jag tycker väldigt mycket om mina värdbarn. 2. Jag vill inte såra min värdfamilj.

Men är det värt att jag ska vara olycklig i ett halvår? och bara leva för de helger som jag kan åka till NYC eller DC. en helg här och där räcker inte för mig, jag vill må bra i veckorna med.

Usch vad svårt, men som Charlotta sa, var lite amerikansk och tänk på dig själv! och desutom måste jag ju lämna barnen någon gång..

Någon åsikt?




Ja juste har färgar håret svart med, inte så smart kanske..

Hoppas ni har en betydligt lättare dag där hemma, och ha nu en trevlig valborg! :D

Kram

Och så åker vi ner igen då!!

Jaha då var vi i bergochdal banan igen då, Härligt! det är fint med lite spänning i vardagen..

Står inför ett väldigt knepigt beslut. Hoppas hoppas min LCC ringer tillbaks imorgon så att jag kan få lite klarhet i detta alltet.

Varför skulle jag fästa mig så till barnen, jag höll ju ett så bra avstånd i början!



( jag antar att du vill ringa mig efter att ha läst detta mamma, så jag finns vid på skype mellan 12-1 alltså 6-7 eran tid imorgon!)

Måndag morgon!

Godmorgon godmorgon, klockan är 07.43 och det är som sagt måndag morgon! Men med det här fina vädret vi har går det ju bara inte att ha ångest över något. Och desutom jobbar jag bara en timma nu på morgonen, så livet leker!

Hade en riktigt trevlig helg faktiskt, i fredags var jag Jamie och Samantha i Manyhunk. I lördags spenderade jag ca 4 heta timmar med att kolla när tjejerna spelade Lacrosse, först alex och sen Emile. Och sen hade jag bara de yngsta på kvällen så när dom gick och la sig vid 8 var det bara att slappa till mina värdföräldrar kom hem vid 22.30.

Och igår fyndade jag och james på Ross och sen satt vi och njöt i solen resten av dagen!

Nu är det bara en helg kvar tills NYC igen, jag längtar!!



Lacrosse, verkar vara en kul sport!

Grattis Mikaela!



Ett STORT grattis till min älskade storasyster Mikaela som fyller 21 i dag!



Hoppas du hade en fin födelsedag!

Och tack till för samtalet på skype idag, var trevligt att höra allas röster igen :D

Kramar

24 April

God middag! klockan är 11.14, vi har en ute temperatur på ca 60 F och solen skiner, Lovely.

Jag sitter i köket och äter lunch medans jag väntar på att min moder ska plocka up telefonen och slå en singnal.

Tack för fina komentarer, och det känns bra att ni stöttar mitt beslut, vilket det än blir.
För att förtydliga mina planer lite så är det ju som så att jag vill inte förlänga i denna värdfamiljen. Utan planen blir att hitta en familj men äldre barn som bor i antingen: nr1: NYC och då max en halv timma från stan (av den enkla anledningen att jag kan staden, har kontakter och vänner där) nr2: Carlifonien och nr3: Florida bara för att det vore gott med värme!

nu ringde mamma och pappa, hold on!

Så klar..

I alla fall, så om jag hittar en värdfamilj med mina önskemål så stannar jag och gör jag det inte så åker jag hem till Sverige. men som sagt inga fasta beslut än.

Och om jag nu stannar, så snälla rara vänner få tummen ur och kom över och hälsa på! Ni har världens möjlighet nu så ta den :D

För övrigt så blir det mest jobb i helgen, imorgon tror jag att jag är uppsatt på 11 timmar och det ska bli 30 C varmt.. KUL! .. not.

Och sen ska jag och jamie till Ross på söndag för att minska volymen luft i våra garderober.

Ha en underbart helg i erat sommarväder i sverige!


22 april

Klockan är 12.49 och jag börjar jobba om 40 minuter, eller tja egentligen om en halv timma för det tar mig minst 10 minuter till Connors skola, men tror ni Marian räknar med det i schemat?

Har precis pratat med Mikaela på skype i en halvtimma, härligt att höra ifrån familjen. Även om man nu önskar att sina föräldrar kunde ta sig lite tid ur vardagen för att slå en singal.. hrmm hrmm ;)

Mycket tankar som kretsar i huvudet nu, har fått mina pappren om förlängning och jag funderar lite omkring det, tror inte det finns så mycket att komma hem till i november nämligen. Ja jag kan helt ärligt inte komma på så många själ mer än saknad till er människor där hemma, Någon som har en bra anledning till vf jag borde vända hem igen?

jag börjar närma mig halv året och inser hur väldans snabbt det har gått, och den andra halvan ska tydligen gå ännu fortare så snart står man väl där i köpenhamn och väntar på kalmar tåget.. eller det är klart vore ju trevligt om någon kunde plocka upp en efter ett helt år.

Bara en massa röriga tankar idag, men de reder nog ut sig!

Liten eloge till mig föresten, för jag fick mina första 3 credits igår, 3 to go!

Ha en fin dag!


Silverbay

Vi startade våran resa klockan 11.30 ifrån förorterna philly och 6 timmar senare var allas mobiler utan täckning och det enda som fanns runtomrking oss var skog och natur.. Paniken var ett faktum.



Linda, Samantha och Basti utanför ett rastställe ungefär vid NYC.



Utanför skolan.



Självförsvars kursen var helt klart den roligaste, här Basti som tar sig ur polisens grepp.



Jamie och jag tog även : Fun sience, och gjorde lite tricks.

Jag tog även: Optical Illusions, Photo, Criminal Justice och healthy choices.

Och så hade vi alla theater och en Scavenger hunt på kvällen. Maten var god och alldelses för fet som alltid. Och sällskapet kan jag inte klaga på heller, nej det var helt klart en lyckad helg!



På väg hem igen, jag och Samantha hade hela baksätet för oss själva.

Dags att äta middag med familjen.

Take care!

Hemma igen!

Det känns som om det bara blir en massa inlägg om att jag ska åka iväg och när jag kommer hem men inget sagt tyvärr, ska försoka ändra på det...
Men nu är jag i alla fall hemma efter en 6 timmars biltur igenom staterna ifrån toppen av New York.

Helgen var överaskande bra, och plugget var inte det jobbigaste jag har gjort om man säger så.

Ja just det, Hedvig och Filippa i torsdags, Fruktansvärt skoj faktist och vädret nere i DC kunde inte ha vart bättre!



Hedvig och jag framför vita huset!



Och Filippa och jag framför monumentet.

Dags för kvällsmat och sen sängen.. ny vecka imorgon och jag anar mycket jobb i den!

God Natt!


16 april

För första gången på nästan ett halvår ska jag träffa svenskar ifrån sverige igen!

Hevig befinner sig nu i Philly med sin assistent Filipa och med sin pappa, så om drygt en timma ska jag ta tåget in och träffa dem!

Helt otroligt skoj, men det känns ändå lite läskigt. Har det gått så här längt utan att man har träffat någon från hemma så kanske man blir jätte hemsjuk nu när man får lite känsla ifrån hemma. Men som sagt kul ska det bli!

Ja juste sa jag att vi ska ner till DC över dagen? (fick reda på det igår, hmm)

See you when i get back!

Shopping :)

När jag kom hem ifrån NYC hade jag 11 cent på kontot.. och ändå är shopping det första jag ägnar mig åt när jag får den nya lönen!



Men hur kan man motstå? ;D

Idag jobbar jag bara mellan 2.30 och 6 kanske lite längre om Alex har lacros, men det regnar nu så jag tror den blir inställd.

Nu när det börjar bli vår och fint här så tänkte jag att det är på tiden jag visar lite bilder ifrån våran fina trädgård, så enjoy kanske mest mamma, mormor och farmor! :)



Huset ifrån baksidan



Dammen



Tiden går såå mycket fortare nu när man kan vara ute och leka med barnen istället!

Ja juste, jag pratade med marian om sommaren igår och samtalet gick väldigt bra om man säger så! Hon gav mig en veckas ledighet till, plus att hon skulle kolla upp för en till vecka. Riktigt schysst faktiskt, hon förstår verkligen att jag ville resa när jag är här och inte sitta i en liten stuga hela sommaren. Men hon ville ändå betala mig igenom all ledighet, soft.

Nu ska jag försöka få tag på min kära moder.

Ha en fin dag!

Opps igen..

Okej jag får ta tillbaks det där om telefonen.. Tji fick jag för att jag tjuvlyssnade på dem. Det var inte mitt fel att räkningen var så hög, utan för att dom bytte till ett ATA n´t . Men nu vet jag i alla fall hur många sms i månaden jag kan skicka och hur mycket jag kan ringa.. och jag har inte en enda gång överstigigt detta annatl. good for me..

13 april!

Overheard mina värdföräldrar prata i köket innan. Och tydligen var räckningen på min mobil 60 dollar förra veckan,,, upps!  Så nu fattar jag varför min värdpappa ska byta abonemang och telefon för mig.
Men seriöst så blir jag väldigt förvånad över deras oförmåga att berätta sånt här för mig?! om dom bara kunde komma upp och säga hur läget låg till och bad mg tänka på det skulle jag ju lätt sluta smsa så mycket, nja lite fega tycker jag allt som är.

Lite bilder ifrån ännu en underbar helg i New York city! :


Connor som hittar sin easter hink.


Alex med sin.


Och Emily!



Lek i Central park



Ute och dansade på lördagskvällen med Charlotta och Stacey.



Och på söndagen träffade jag min syslig Carin, och vi tog en härlig promenad runt parken :D

Dags att konfrotera Rob om telefonen, jag tänker minsan inte gå omkring med honom sur hela veckan..

Härligt att höra att ni verkar ha haft en fin påsk!

Take care :)

21.29

Härligt att höra att du saknar mig Julie, men jag lovar fast jag sitter i centrala New York så skulle jag heldre fira påsk med er på öland, det finns helt enkelt inget som går upp imot det. Och snäckan...Alla som känner mig vet nog hur nära mitt hjärta det stället ligger, Oj vad jag skulle bli glad för svenskt lösgodis just nu! ;) 

Idag har jag bara jobbat hela dagen. Började med att jag gick och handlade på morgonen och sen tog jag med barnen upp på taket.. Ha de gjort iordning små hinkar med godis och en leksak i varje, samt ett varsit påsk kort ( dom har inga påskägg i detta landet ?! ) och sen så gömde jag dem så fick de gå omkring där uppe och leta, och jag kan lova att det gillade dom otroligt mycket, tänk vad lite kreaktivitet kan göra! Och jag tyckte själv det var riktigt skoj.
Efter det gjorde jag med hjälp av Alex lunch, stekta ägg (jag är tydligen en gud på att steka ägg så det vill dom alltid ha när vi lunchar) och creamcheese and jelly mackor. Mätta och belåtna stack vi ner till Central Park och lekplatsen på 81st, lekte en halvtimma och sen gick vi hem till Marians mammas lägenhet på 72st för jag hade lovat att ta imot färskvaror som Joan hade beställt hem. Marian och hon var och städade ur Lou´s kontor ( Marians far och Joans man som dog i november) lekte med barnen där i 3,5 LÅNGA timmar och sen gick jag hem till lägenheten.

Hade planer på att vara ute och ränna ikväll, men efter att ha hostat mig igenom hela dagen och med en lätt huvudverk så bestämde jag mig för att spara det tills imorgon istället. Så jag därför drog på mig mysbyxorna och traskade till närmaste matäffar på Colombus ,84st och köpte godis. Så fram tills nu har jag kollat på film och gottat mig. Men nu kom familjen hem.. Marian är upprörd (I don´t blame her) och barnen trötta men jag tror dom kommer gå och lägga sig snart, hoppas det i alla fall.. För jag behöver sova!

Oj vilket ingående inlägg det blev, men jag har inget annat att göra medans jag väntar på läggdags.

Njut av svensk vår och påsk där hemma nu!

Mamma och Pappa, ni kan väl ringa mig på måndag, skickar ett mail om tid när jag kommer hem till philly!

Ja juste det, Grattis Helana som fyller 20 på söndag!


Saknar er, kram!




new york new york..

Jaha då sitter man här på sin bädsoffa igen då! Marian körde snabbt och efektivt upp så resan var behaglig. känns riktigt skoj att vara tillbaks :D

Imorgon ska jag jobba några timmar, äta lunch med barnen och ta dem till parken typ, kan nog bli trevligt!

För övrigt så ska jag träffa charlotta igen, och så kommer sysling Carin till stan hela vägen ifrån SF så förhoppningsvis ska jag kunna möta upp med henne!

Dags att sova.. ungarna kommer väcka mig vid 7.30 tiden imorgon.. suck.


Ha det fint!




Onsdag

God middag, efter 3 dagars förkylning och ingen tränning så känner jag mit nu som en potatissäck. Jag är helt beroende av träning här borta, den ger mig helt enkelt den energin jag behöver för jobbet. Men jag tänker inte träna när jag är sjuk för jag vill verkligen vara frisk till påsken!

Igår var jag och Jamie på bio, vi såg I love you man måste helt klart vara en av de roligaste filmerna som har gjorts! Se den!

Och ikväll ska jag med på girls night out med Hayley och tjejerna. Vi tänkte åka in till philly och äta Philly cheesesteaks ifrån stället där allt började, mums!

Ja juste det, nästa torsdag kommer Hedvig till Philadelphia. Kommer antagligen kännas jätte konstigt att träffa någon ifrån sverige som man inte har träffat på ett halvår, men oj så kul det ska bli!
Dags för helgskurs nästa helg med.. om det nu löser sig med transport upp till Silverbay.

Dags att hämta Connor ifrån skolan nu.

Ha en fin dag.. eller kväll :D

Kram

6 april

Min dag i korthet:  Vaknar 06.30 efter 6 timmar sömn, 3 timmars jobb och lite facebookade senare ligger jag åter i sängen och sover i en timma. Vaknar äter lunch, åker och köper en kasettgrej som gör att jag nu kan spela min Ipod musik i bilen :D plockar sedan upp Connor och framtills nu har jag jobbat. Lagt ungarna i säng och allt som hör till. Trött känns som ett svagt ord om man säger så!

Helgen i NYC!

Jag kommer alltså upp till NYC vid 9 tiden och väljer för omväxlings skull att hoppa av bussen i tribeca istället för chinatown.. smart Matilda! trött och seg så sätter jag mig på fel pendeltåg två gånger innan jag hamnar på rätt, någon mer optimistisk persson när det gäller t-tåg får man nog leta efter.. Ja jag trot helt enkelt att alla tunnelbanetåg går till Pennstation, det kan jag ju säga nu att det gör dom inte.

Väl hemma i lägenheten svider jag snabbt om till en lättare festoutfit och beger mig ner till Grand Central för att möta upp Charlotta, vidare där ifrån tar vi en taxi till ett uteställe och kvällen blir precis som alltid i NYC helt oförutsägbar och sjukt rolig!

Vaknar vid 12 tiden pa lördagen och tar tåget ut för att hälsa på charlotta och stacey i Larchmont. Äter lite mat och åker omkring ett tag. Åker sedan tillbaks till stan för att byta om igen och möter sedan upp Charlotta och stacey på upper east, dansar hela natten och återvänder sedan hem vid 5 tiden till lägenheten.

Söndag: städar snabbt lägenheten och beger mig åter igen till GP för att träffa charlotta, vi traskar bort till svenska kyrkan på 5th där Philip och Fredrik spelar in ett nytt avsnitt utav deras tv-serie, någon som har sett den? Stöter aven på Martin Stenmark och Andreas jonhson. Tar en fika och hänger med grabbarna lite ;)



Grand Central



Charlotta med sin efterlängtade chokladboll


Fint med svenskt fika!




Jag och Martin



Och så knäppte vi ett med Andreas jonhson med



Hemma i gamla goa Philly igen... Men bara for 4 dagar for på torsdag åker vi upp igen och ska fira påsk där uppe :D

Imorgon ska jag jobba 12 timmar, inte tillåtet egenteligen med i och med att jag blir ledig hela påskhelgen så gjorde vi en deal jag och Marian. Känns väldans gott, for det ska inte bli helt fel att träffa Charlotta i stan igen, på nya äventyr!

Ha en underbar vecka där hemma!


5 april

OJ OJ OJ vilken helg jag har haft! Helt galen, men sjukt rolig. Kommer blogga imorgon och berätta allt!

En liten förhandsvisning om vad som komma skall:



Någon som känner igen dessa grabbar?

haha, Jag kommer nog aldrig hem till sverige igen...


2 april

Igår var det den första april och tjena vad jag och Connor lurade flickorna, haha! har det på film med så jag funderar på att lägga ut den här snart.

Idag har jag knegat mest hela dagen, inte så ansträngade dock, men nu sover dom alla och Rob är hemma så jag är ledig. Imorgon bär det av till NYC igen, och turligt nog fick jag låna lägenheten av Marian :D men orden, så länge du inte tar upp dina kompisar och har en fest där... det dom inte vet har dom inte ont av ;) haha nejå, jag ska vara såå skötsam så.

Har inga speciela planer för helgen, mer än att jag ska träffa charlotta och kanske hayley och hennes bror, trevligt trevligt.

Dags att sova, börjar tidigt i morgon igen.

Ha en fin helg!

RSS 2.0