Jippi!

Änteligen är håret fixat! fick min efterlängtade permanet idag och det blev riktigt fint tycker jag :)

  Eller hur?

Mina handlingar ifrån Cultural care kom igår med så hela dagen tillbringades med att läsa igenom alla texter med tips och saker att tänka på, gissa om jag var trött i huvudet efter att ha läst engelska i 4 timmar!?
Jag hoppas att de ska jobba på fort i Boston så att jag kan få kontakt med familjer inom en snar framtid!  Jag är riktigt sugen på att komma iväg igen men om det blir som de har beräknat så kommer inte det dröja så jätte länge till..

Dags att laga mat igen, (man håller sig inte mätt på makaroner och ost så väldans länge!)

Ha det fint!

10:19 och ingen brevbärare..

Frisören sa fel datum så det blev ingen permanet idag utan imorgon.. så nu blev en hel dag ganska tom och onödig men om jag nu får mina pappren idag så kanske den kan fyllas med något.

Annars ska jag ta reda på vilka städer jag skulle kunna tänka mig att åka till i Usa idag, vilket är jätte svårt!! jag vet ju typ bara lite om New York eftersom att jag har vart där och där vill jag inte bo den här gången tror jag inte, så det är ju inte till så mycket hjälp!
 Jag och jannike i New York, vilken i o för sig var riktigt skoj....

Jaja något ska jag nog komma på, om inte annars ska jag kolla vart det är minst kriminalitet ( då blir ju mamma glad i alla fall) !

Dags och kolla om posten har kommit!

Ha det fint.


En riktig skördefesthelg!

ÄNTELIGEN lite lugn och vila efter en gansla intensiv helg! Nu sitter jag framför tv med datorn i knät och bara slappar, borde egenteligen hjälpa till med veden men efter all lökupptagning och grönsaksskördande i helgen tycker jag att jag förtjänar lite vila!

Skördefesten började i fredags när Jonathan hämtade mig på sjukhuset vid tolv tiden.. Varför var jag då på sjukhuset?
Min lilla syster Johanna ramlade med moppen och som det ansvarsfulla syster jag är så fick jag i illfart bege mig till stationen och hjälpa henne till akuten. Väl på akuten tog de hand om oss förvånandsvärt fort och vi var snart uppe på barnavdelningen (inte så kul tyckte johanna) där de behöll henne hela dagen för att se till att hjärnskakningen inte skulle förvärras..
I alla fall, vi tog bilen till öland (efter mc donalds förstås) och passade på att kolla lite på pumporna längs vägen. Väl hemma i Kastlösa var det dags för den gula löken att tas upp så jag tog mitt ansvar och ställde mig på maskinen tillsammans med Henry och Roman. Inte det roligaste av arbeten men skoj att se hur det går till!
Tidigare i veckan hade vi gjort iordning vitlök och purjulök till skördefesten och klockan 8 på lördags morgonen var det dags att göra iordning 40kg av varje löksort till! gissa om turisterna är kölpgalna! jaja pengar blir det i alla fall:)

Så samanlagt har "vi "sålt 75+40kg vitlök och 65kg purjulök, inte illa va?

Nehe nu låter jag som en riktigt bonde som bara tänker på skörd!

Annars har helgen vart bra och jag ser fram emot veckan, Ska få mina antagningspapper!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Snart är vi på banan igen..

Det är torsdag och jag sitter och äter kanelscones, mums!
Idag är bara jag och Johanna hemma eftersom att pappa jobbar i växjö och mamma hade någoting med skolan, plus att johanna ska till Eric ikväll så jag har TV helt för mig själv! .. vilken lycka;)...

Pratade med Culture care idag och fick det glada beskedet om att jag är antagen och papperna ska skickas vidare så fort som möjligt nu, så nu väntar jag eller hoppas jag på att antagningshandlingarna ska komma imorgon!

I Helgen är det Ölandsskördefest och planen är förhoppningsvis att vi ska åka runt en sväng på södra öland imorgon kväll och sen ska vi upp till mamma och pappa på norra öland på lördagkväll, ska bli trevligt.
Det ä'r riktigt höstigt ute nu, det är alltid kallt i luften och bladen har börjat skifta färg vilket jag tycker är jätte vackert, så jag är allt glad att jag åkte hem ifrån Englad om så bara för att få uppleva en svensk höst!

    Det finns inte mycket som slår den ölanska kusten!






En fartfylld helg!

Oj oj oj, så mycket jag har hunnit göra denna helgen. I alla fall om man jämför med hur mycket jag brukar göra!
I fredags kom Helena till stan och vi var ute en sväng på stan och kvällen avslutaddes med ett besök på Sibyllas, MUMS!
I går blev det först stan med Mika och sen komma sara och slöt upp med oss för att åka till Maxi för att inhadla kvällen mat som blev Rösti eller rusti eller vad det nu heter med en kött bit till:) gevetvis inhandlades det chips, godis och ben and jerrys med! ( godare glass får man leta efter.
Och Idag har jag vartit och fikat med Helena på stan och ikväll kommer Hedvig till mig för att ha filmkväll!

Skönt att ha lite att göra men jag är inte ledsen för att det snart är en ny veckan för det ska bli skönt att stå där vid vitlöken och lyssna på P3 i min ensamhet utan någon som stör..

Börjar kännas att man är "mellan två jobb" nu och jag funderar på om jag ska söka något mer jobb än de två som jag extrar jobbar med, men motivationen är inte stor ska jag säga! det känns bara onödigt att leta efter ett jobb som jag förhoppningsvis bara kommer ha i en eller en och en halv månad. Och sen tror jag inte att det är många som vill anställa en persson för så kort tid. Så så länge jag tjännar pengar på vitlöken och på assistentjobbet kan jag nog hålla mig lugn.

Hoppas allt är bra med er!

Fredag!

Inte för att mitt fullspäckade arbetschema hinnrar mig ifrån att ha lördag hela veckan, men ändå!
Det är ändå lika skoj med helg när den väl kommer!

Ikväll ska jag träffa en "gammal" kompis ifrån Jönköping och gå ut en sväng på stan och i morgon kommer Sara och Mika till mig:) blir nog bio, mat och an massa onyttighter ( det är trots allt lördag! )
 
Jag väntar med spänning nu på att bli antagen till culture care au pairs och jag hoppas verkligen att de nu är nöjda med min ansökan så att sökandet kans börja... Jag vill verkligen vara på väg någon stan igen!

På arbetsfronten är det som sagt ganska lugnt, men jag jobbar åtminstone lite! Jag har gjort iordning ca 50 kg vitlök denna veckan och så har jag tagit hand om Hedvig en kväll och vi plannerar för en filmkväll på söndag.

Nu ska jag duscha och laga middag, ha det gott!

Torsdag den.. nej föresten ondag den 17 september.

Jaha vad har hänt för nytt i mitt liv nu?

Inte så där jätte mycket faktiskt, jag jobbar på med vitlköken ( bara 2 staplar kvar nu) och igår var jag med hedvig i 4 timmar och ska vara "barnvakt" där imorgon med så jobbmässigt överlevera jag nu:)

Jag lämnade in min ansökan till Culture care Au Pairs igår och redan idag ringde hon och berättare vad som var bra och vad som jag behöver kompletera med, känns skönt att de ställer upp på en och försöker jobba med min ansökan så snabbt som de bara kan!
Deras mål är att vara klara med papprerna i Sverige denna veckan (om det är möjligt) så att de sen kan skickas till boston för matchning med familjerna redan nästa vecka. Sen kommer det gevetvis ta lite tid att hitta den perfekta familjen men den tiden är jag bered att lägga ner!

Nu kom Jonathan hem så nu får jag sluta skriva.

Ha det gott! 

Hemma i kalmar

Idag har jag tagit en promenad på stan för att inhandla lite basplagg som linnen, tröjor m.m.
Så nu är humöret på topp och desutom kommer Jonathan om en timma och då ska vi på bio eller hyra en film : )

Köpte en ny scarf med! Köpte en ny scarf med!

På öland..

Vinden blåser friskt här på öland vill jag lova, men det känns ändå riktigt skönt att vara här idag,
Det är skönt att bara komma bort ifrån allt och bara vara och lata sig bäst man vill!

Idag har jag gjort klart min nya ansökan till Culture care Au Pair, vilken känns otroligt bra!
Nu ska jag bara fixa med en underskrift och ta ett kort i passformat sen är det klart..
Det har verkligen vart en heltids syssla det här med att fylla i ansökningspapperna men perssoner som man ska prata med, ord som ska översättas, bilder att fixa fram och sen att allt ska se snyggt och prydigt ut, men som sagt nu är det klart!

Snart ska vi äta lunch som pappa och jahanna har valt (pommes och hamburgare) och sen ska johanna köra moppen till Kalmar, stakars henne säger jag bara!

Annars blir det lungt med tvtittande och kanske någon promenad:)


stressss...

Jag trode att nu när jag kom hem skulle jag bli uttråkad på en halv dag och inte ha något att göra men  icke!
Idag har jag stressat kring för att hinna så mycket som möjligt!

Jag har i alla fall hunnit:
 
Ringt försäkrings bolaget för att avbeställa min extra försäkring.

Fixat tre referenser till min nya au pair ansökan.

Fyllt i nästa alla ansökningspapper.

Hämtat mitt nya sim kort till mobilen, NYTT NUMER: 073-8380806.

Lämnat in ett CV på ica.

Beställt ett utdrag ur belastnings registret.

Lagat kvällsmat till Mamma och mig.

Hängt en tvätt.

Och nu ska jag fylla på min nya mobil med pengar och betalt för utdraget via internetbanken.

Keeping busy!

Från Au Pair till grönsaksarbetare:)

Idag har jonathan och jag hjälp till hemma på hans gård med att göra iordning lök, morötter och purjulök till försäljning. Det är faktiskt ganska skoj och nått måste jag sysla med tills jag får något annat att göra på dagarna, för att bara gå hemma är inget alternativ!

Annars flyter allt på bra nu och det känns som om allt kommer lösa sig med tiden. Imorgon är det dags att gå ut och söka lite jobb och förhoppningsvis så kanske jag kan få jobba lite någonstans i alla fall!
Annars blir det till att göra iordning vitlök de närmaste dagarna och det är inte så illa det heller.

Nu ska vi köra in till stan snart.

Ha det fint!

Nya planer på g..

Jag har inte varit hemma i mer än 3 dagar men ändå har en ny plan börjat bildats i mitt huvud, eller egenteligen är det min gamla plan som känns lockande igen.
Jag tänker försöka åka till USA som Au Pair istället för till England.
Den här gången med mer tålamod och med en ny agentur, förhoppningsvis kommer jag finna en familj som är rätt för mig!

Usa känns som ett mer lockade land och jag tror att jag skulle trivas där, men jag ska välja familj med omsorg och inte göra några förhastade beslut den här gången.

Annars är jobbsökandet i full gång, idag har vi skrivit ut CV så att jag ska kunna gå runt till lite företag nu i veckan och förhoppningsvis nappar någon. Det vore verkligen bra med ett jobb så att jag kan tjäna pengar medans jag letar efter en ny familj.

Nu ska Jonathan och jag iväg och handla:)

Ha det gott!

Hemma i Sverige!

I går klockan halv 5 landade mitt plan på Skavsta flygplats. Jag måste medge att det var med blandate känslor jag gick av det, glad för att få träffa jonathan igen men självklart besviken på att det inte blev som jag hade tänkt mig!

Idag har jag och jonathan vart på stan och unnat oss nya kläder för att få tankarna på något annat ett tag. Men det är svårt att inte tänka på framtiden och vad den kommer betyda för mig, jag vill så gärna hitta något kul och lärorikt att göra som jag trivs med, men det är svårare än man tror..

Några förslag har jag i alla fall fått:

Jobba i Sverige i några månader och sen resa.

Åka som Au Pair till USA istället och hoppas på bättre tur!

Jobba med travhästar i florida.

Plugga.

Imorgon kommer mamma och pappa hem så jag ska diskutera mina möjligheter med dem då!

Jag vill tacka alla som har stöttat mig genom denna ganska jobbiga resa och mitt beslut att åka hem!

Kram


Ett olyckligt slut..

Efter att ha gratit mig sjalv till soms sen jag kom hit, har jag ikvall tagit beslutet att aka hem igen!
Jag har anledningar till mitt beslut som jag inte orkar skriva om nu.

Jag vet inte vad jag ska gora nar jag kommer tillbaks och hur mitt liv kommer se ut den narmaste framtiden men jag ar inte orolig, bara jag far komma hem till dem jag alskar ar jag glad, resten loser sig med tiden!

Min blogg kommer fortsatta om andra resor och moten om det ar nagon som ar intresserad :)

Nu ska jag smyga upp till mitt rum for att tillbringa min sista kvall har med lite glass och tv.

bye bye


Geting better...

Nu har jag vart har i England i 4 dagar, och som tur ar borjar det kannas mycket battre nu!

Igar hade jag en lang pratstund med pappan och vi pratade igenom det mesta och jag tror att det forstar mig battre nu och jag forstar det battre med!

En annan sak som kanns skont ar att jag har nagra tyska kompisar som jag kan umgas med, (senast igar) och vi ska traffas pa fredag innan jag ska pa semester med min familj.
Och tacka gud for Facebook for jag har traffat en annan svenska i min stad som ar har som Au pair och vi ska antagligen traffas for en fika nagon dag snart! :)

Idag var min forsta dag med barnen all by my self, jag maste saga att det gick ganska bra trots motgangar som att Tes inte ville sova och att Ceeci vagrade hjalpa till med tvatten och spang in och storde sina foraldrar pa deras jobb.
Jag tycker valdigt bra om barnen, specielt Tes (1 aringen) hos ar valdigt latt att underhalla och ler nastan hela tiden.
Ceeci ar har jag det lite svarare med, hon testar mig mycket nu i borjan och ar otrevlig ibland men jag kommer vara strang men rattvis imot dem sa att de uppfor sig val nar det ar med mig.

Idag var vi ute i tradgarden och kollade pa "MuMus" (tes alskar kor!).

Nu ar det dags for mig att kolla lite pa tv och sen ska jag forbereda mig pa en ny dag med nya hinder att overvinna!

Ha det fint dar hemma i sverige! jag tanker pa er.

RSS 2.0